Anne Bechs sunde kager

Tapioca

Tapioca er en lækker dessert, og blander du hakkede mandler i, kan den bruges som en sundere udgave af en risalamande. Det smager lige så skønt af jul, men kan spises på alle tidspunkter af året.

Ingredienser

  • 100 g brune grødris
  • kokos-, mandel- eller hasselnøddemælk, alt efter smag
  • ½ dl vand
  • 1 drys salt

Sådan gør du:

  1. Put grødrisene i en gryde, hæld mælk og vand og salt over, så det dækker dobbelt op. Bring det hele i kog, og lad det koge op i 2 minutter.
  2. Skru så ned på svag varme, og kog, til risene er helt bløde og har suget væden. Det skal stadig være cremet, ikke tørt. Suger risene mælken for hurtigt, kommer du lidt ekstra væde ved.
  3. Når det er kogt færdigt, hælder du buddingen over i en skål, og lader den køle af. Har du lyst, kan du eventuelt røre 1-2 spsk IsoWhey-vanilje i. En knivspids vaniljesukker kan også bruges. Nyd buddingen kold med friske hindbær eller brombær.