Tarteletter med asparges og krebsehaler
Tarteletter er en elsket klassiker - både som forret, til frokost og til aftensmad. Her har vi bagt tarteletterne selv, men du kan sagtens købe dine tarteletter færdige og få et lige så fint resultat. Når det kommer til tarteletfyld har alle deres helt personlige favoritter - i denne opskrift består fyldet i tarteletterne af krebsehaler og asparges. Her får du opskriften:
12 tarteletter med fyld
Total:40 minutter
Ingredienser
- 1 pakke optøet butterdej i plader (425 g)
- 2 spsk. olivenolie til at smøre forme
- tørrede bønner
- 4 æg
- 1 dl fløde
- salt og peber
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt dild
- 100 g krebsehaler
- 4 spsk. olivenolie
- 1 citron
Sådan laver du tarteletter
- 1. Tænd ovnen på 200 gr. Smør en muffinform, med plads til 12, med olivenolie.
- 2. Udstik 12 cirkler, der passer ned i muffinformen.
- 3. Klip 12 cirkler i bagepapir, og læg ovenpå dejen og fyld op med tørrede bønner i hver form.
- 4. Bag tarteletterne i 8 min. ved midterste ovnribbe. Fjern herefter bønner og bagepapir.
- 5. Pisk æg og fløde sammen i en skål. Krydr med salt og peber.
- 6. Skyl aspargeserne, og bræk enderne af. Skær dem på tværs i ca. 2-3 cm lange stykker.
- 7. Tilsæt aspargeserne i æggemassen. Fordel blandingen i muffinformene.
- 8. Bag tarteletterne i 15 min. ved midterste ovnribbe, til de er faste og gyldne.
- 9. Hak dilden helt fint. Vend hakket dild og krebsehaler sammen. Tilsæt olivenolie og citronsaft. Krydr med salt og peber. Bland krebsehalesalaten sammen. Anret krebsehalesalaten ovenpå tarteletterne.
PRØV OGSÅ:Skøn ærtesuppe