Tarteletter med grønne asparges og kylling
Klassisk dansk mormormad, når det er bedst. Find opskriften på tarteletter med asparges og kylling her.
6 personer
Tarteletter med grønne asparges og kylling
- Fyld:
- 1 kylling, ca. 1200 g
- 1 liter vand
- 1 spsk. salt
- 6 peberkorn
- evt. 1 gulerod i 4 stykker, 1 løg i kvarter og nogle stilke
- persille eller lidt frisk timian
- Desuden:
- 25 g smør
- 2½ spsk. hvedemel
- 4 dl kyllingesuppe
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk. æbleeddike
- 2 tsk. sukker
- 250 g grønne asparges
- salt, peber
- Pynt:
- persille
- Kom kyllingen i en grydesammen med vandet. Kogop, og skum af. Tilsæt salt ogpeberkorn samt evt. grønsagerog krydderurter. Kogkyllingen ca. 1 time. Tag kyllingenop. Pil kødet fra skindog ben. Skær kødet i mindretern. Si suppen, som kyllingener kogt i. Kog den gerneind til halvdelen, så det bliveren god kraftig suppe.
- Skær den træede del afaspargesene af. Skær aspargesenei 2-3 cm’s stykker.
- Smelt smørret i en gryde.Rør hvedemelet i. Tilsætkogende suppe lidt ad gangenunder omrøring. Kom flødeni. Tilsæt hvidvinseddike ogsukker. Kom asparges i. Kogstuvningen sammen ca. 5min. under omrøring. Komkødet i. Kog stuvningen kortigennem under omrøring.Smag til med salt og peber.
- Varm tarteletterne i ovnen.Fyld den varme stuvning i.Server straks pyntet medpersille og evt. sprødbacon. Har du stuvningtilovers, så server den tili en skål.