Tatar

Tatar på ristet rugbrød med sprøde kartoffelchips

Tatar kan nydes på mange måder. Her serverer vi tatar på ristet rugbrød med sprøde kartoffelchips.

Tatar på ristet rugbrød med sprøde kartoffelchips

(4 pers.)

1-2 små faste kartofler med skræl

olivenolie til stegning

4 stykker rugbrød uden skorpe

400 g tatar

4 spsk. mayonnaise

4 tsk. dijonsennep

et par dråber tabasco

hakket purløg

4 tsk. kapers

lidt spirer – her hvidløgsspirer

salt og peber

4 æggeblommer

1. Skær kartoflerne i papirtynde skiver – gerne på mandolin – og steg dem sprøde i olie. Læg til afdrypning på fedtsugende papir.

2. Rist rugbrødsskiverne. Fordel tataren på brødet.

3. Rør mayonnaise sammen med sennep og tabasco, og fordel oven på tataren. Pynt med purløg, kapers og spirer. Drys salt og peber over.

4. Server madderne med chips og æggeblommer til – og øl!

TIP

En lille salat med olie-eddikedressing passer perfekt til retten.  

► SE OGSÅ: Tatar, urtemayo, syltede ribs

► SE OGSÅ: Rørt tatar med fritter

► SE OGSÅ: Sådan laver du en genial oksetatar på 15 minutter