Opskrift på tartarmad med sprøde kartofler og sennepscreme

Tatarmad med sprøde kartofler og grov sennepscreme

4

Ingredienser

  • Opskrift på: Tatarmad med kapers, sprøde kartofler, estragon og grov sennepscreme
  • Tatar
  • 350 g hakket, skært oksekød (inderlår, yderlår el. lårtunge)
  • ½spsk grov sennep
  • 1½spsk koldpresset rapsolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Urtecreme
  • 75 g knoldselleri
  • 75 g persillerod
  • 75 g gulerod
  • ½ spsk dijonsennep
  • 1½ dl mayonaise
  • salt og friskkværnet peber
  • 1spsk æbleeddike
  • Kartoffelchips
  • 4 små nye kartofler á ca. 20g.
  • 2 dl neutral olie
  • 10 små halve skiver godt rugbrød
  • 12 cornichoner, skåret i kvarte på langs
  • 1spsk kapers
  • 1 skalotteløg, skåret i tynde ringe (prik løgringene ud)
  • ½ dl friske estragonblade

Sådan laver du smørrebrød med tartar

  1. Tatar
  2. 1. Rør oksekødet med grov sennep og raspolie, og smag det til med salt og friskkværnet peber.
  3. Urtecreme
  4. 2. Kog rodfrugterne i vand, til de er helt møre i ca. 20-25min. Kom derefter de kogte rodfrugter på et rent viskestykke, fold viskestykket omkring rodfrugterne, og vrid så meget saft som muligt ud af dem. Læg de vredne rodfrugter i en blender eller en foodprocessor, og kør dem derefter til puré. Vend rodfrugtpureen og dijonsennep i mayonnaisen og smag til med salt, peber og æbleeddike.
  5. Kartoffelchips
  6. 3. Skrub kartoflerne, skyl dem og skær dem i meget, meget tynde skiver og kom dem i koldt vand.
  7. Varm olien op og fritér derefter kartoffelskiverne i olien, kom dem i ad 2-3 hold ad gangen.,
  8. Tag dem op med en hulske, når de er gyldne og sprøde. Lad dem herefter dryppe af på køkkenrulle, og drys med salt.
  9. 4. Fordel tataren på de 10 skiver rugbrød, gerne i et lidt ujævnt lag, som kan holde på garnituren.
  10. Dryp klatter af urtecremen rundt ovenpå, fordel derefter cornichoner, kapers, skalotteløgsringe, estragonblade over tataren og slut af med masser af kartoffelchips.
  11. Tip:
  12. Næ nej – en tatarmad behøver bestemt ikke se kedelig ud. Denne er ikke kun populær hos Aamanns på grund af sit festlige udseende, men også den smagfulde urtecreme og de fine, knasende chips.