Tatarmad med sprøde kartofler og grov sennepscreme
4
Ingredienser
- Opskrift på: Tatarmad med kapers, sprøde kartofler, estragon og grov sennepscreme
- Tatar
- 350 g hakket, skært oksekød (inderlår, yderlår el. lårtunge)
- ½spsk grov sennep
- 1½spsk koldpresset rapsolie
- salt og friskkværnet peber
- Urtecreme
- 75 g knoldselleri
- 75 g persillerod
- 75 g gulerod
- ½ spsk dijonsennep
- 1½ dl mayonaise
- salt og friskkværnet peber
- 1spsk æbleeddike
- Kartoffelchips
- 4 små nye kartofler á ca. 20g.
- 2 dl neutral olie
- 10 små halve skiver godt rugbrød
- 12 cornichoner, skåret i kvarte på langs
- 1spsk kapers
- 1 skalotteløg, skåret i tynde ringe (prik løgringene ud)
- ½ dl friske estragonblade
Sådan laver du smørrebrød med tartar
- Tatar
- 1. Rør oksekødet med grov sennep og raspolie, og smag det til med salt og friskkværnet peber.
- Urtecreme
- 2. Kog rodfrugterne i vand, til de er helt møre i ca. 20-25min. Kom derefter de kogte rodfrugter på et rent viskestykke, fold viskestykket omkring rodfrugterne, og vrid så meget saft som muligt ud af dem. Læg de vredne rodfrugter i en blender eller en foodprocessor, og kør dem derefter til puré. Vend rodfrugtpureen og dijonsennep i mayonnaisen og smag til med salt, peber og æbleeddike.
- Kartoffelchips
- 3. Skrub kartoflerne, skyl dem og skær dem i meget, meget tynde skiver og kom dem i koldt vand.
- Varm olien op og fritér derefter kartoffelskiverne i olien, kom dem i ad 2-3 hold ad gangen.,
- Tag dem op med en hulske, når de er gyldne og sprøde. Lad dem herefter dryppe af på køkkenrulle, og drys med salt.
- 4. Fordel tataren på de 10 skiver rugbrød, gerne i et lidt ujævnt lag, som kan holde på garnituren.
- Dryp klatter af urtecremen rundt ovenpå, fordel derefter cornichoner, kapers, skalotteløgsringe, estragonblade over tataren og slut af med masser af kartoffelchips.
- Tip:
- Næ nej – en tatarmad behøver bestemt ikke se kedelig ud. Denne er ikke kun populær hos Aamanns på grund af sit festlige udseende, men også den smagfulde urtecreme og de fine, knasende chips.