Nana Frolov: Andebryst med pommes anna, rysteribs og sauce
Her får du Nana Frolov's juleklassiker - andebryst med lækkert tilbehør.
NANA FROLOV
Nana vandt ‘Den store bagedyst’ i 2012 og har siden udgivet to kogebøger. ‘Det kommer bag på mig hvert år, hvor meget jeg egentlig elsker julen. Min barndoms gamle have gemte på en del frugtbuske,så til vinterens højtider stod den bl.a. på ribs i alle afskygninger’.
ANDEBRYST MED POMMES ANNA, RYSTERIBS OG SAUCE
(4 pers.)
2-3 andebryster
salt
peber
frisk timian
3-4 bagekartofler
100 g smør
1 zittauerløg
Sauce:
1 dl balsamico
2 dl portvin
5 dl kalvefond
1 spsk. smør
lidt citronsaft
150 g ribs og 25 g rørsukker
1. Rids skindet, og gnid andebrysterne godt med salt og peber og timian. Lad kødet hvile min. 2 timer på køl.
2. Skræl bagekartoflerne, og snit dem i tynde skiver – det er lettest på et mandolinjern. Beklæd fire portionsforme eller en lille bageform med bagepapir. Hak løget fint. Smelt smørret, og blancher løget heri et par minutter, uden at det bruner.
3. Kom lagvis kartofler, smør og løg i formene. Start med 5 kartoffelskiver, pensl med lidt smør og læg så lidt løg på, fortsæt med kartoffelskiver, smør og løg, til formene er fyldt op. Bag ved 190 grader i ca. 45 min., til de er møre. Tag dem ud af ovnen, og giv dem et godt drys salt før servering.
4 . Steg andebrysterne ved middel varme på skindsiden i 15 min. Vend brysterne, og steg videre 10 min. på kødsiden. Tag kødet af varmen, dæk det til, og lad hvile 10 min. før serveringen.
5. Kog balsamico i en lille gryde, til den er næsten væk. Hæld portvin på, og reducer igen, til væden er næsten væk. Hæld fond på, og kog ned til det halve. Tag gryden af blusset, og pisk kolde smørtern i. Juster evt. smagen med lidt citronsaft.
6. Vask forsigtigt ribsene, så de bliver på stilken. Vend ribsene i rørsukker. Server andebryst i skiver med pommes anna, sauce og rysteribs.
► SE OGSÅ: Hvid gløgg med hyldeblomst
► SE OGSÅ: Salat spændt op til jul
► SE OGSÅ: Lækker risalamande