PÅSKE:Lav nem mad i påskedagene, og brug i stedet tiden på at hygge med familie og venner. Her får du to hurtige retter med bl.a.pasta, kylling og friske grønne asparges.
1 håndfuld krydderurter (f.eks. basilikum og persille)
reven skal af 1 økologisk citron
50 g hel parmesanost
Annonse
2 spsk. citronolie
salt og peber
1. Rist mandlerne gyldne på en tør pande.
2. Skær de nederste ca. 3 cm af aspargesene. Snit asparges i ca. 4 cm lange stykker.
3. Varm olien på en pande, og steg asparges i ca. 2 min. ved høj varme. Tag dem af panden.
4. Kog pastaen som angivet på emballagen, og afdryp.
5. Hak krydderurterne, og vend i pastaen sammen med asparges, citronskal og citronolie. Riv parmesanost over, og drys med hakkede mandler. Krydr med salt og peber.
Sprød salat med kylling og yoghurtdressing
Den krydrede kylling og syrlige yoghurt giver et orientalsk strejf til de spæde danske grønsager.
Tid: ca. 25 min.
(4 pers.)
100 g god bacon
Annonse
1 pakke (280 g) kyllingeinderfilet
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. garam marsala (kan erstattes af karry)
salt og peber
100 g babyspinat
12 grønne asparges
4 gulerødder
1 håndfuld krydderurter (f.eks. bredbladet persille og frisk koriander)
Yoghurtdressing:
1 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
salt og peber
Tilbehør:
groft brød
1. Skær bacon i tern, og steg den sprød på en tør pande. Læg bacon til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.
2. Varm olien på en pande, og steg kylling sammen med presset hvidløg og garam marsala i ca. 5 min., til kyllingen er mør. Krydr med salt og peber.