Ternet chokoladekage
Bag 2 kager − den ene med lys chokolade og den anden med mørk chokolade. Saml evt. kagen, så den bliver ternet, eller læg den sammen som en almindelig lagkage.
1 kage - ca. 20 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 1½ time
- Bagetid: 45 min. i ovn med varmluft
- Hviletid: 20 min.
- Lys chokoladebund:
- 100 g flødechokolade (eller anden lys
- mælkechokolade)
- Mørk chokoladebund:
- 100 g mørk chokolade
- 50 g kakao
- Basis for begge bunde:
- 2 x 250 g smør (blødt)
- 2 x 225 g flormelis
- 2 x 3 æg
- 2 x 175 g hvedemel
- 2 x 2 tsk. bagepulver
- Chokoladeovertræk:
- 300 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 2 dl piskefløde
- Smelt stykker af lys chokolade og stykker af mørk chokolade i hver sin skål over vandbad.
- Pisk smør og flormelis hvidt og skummende. Tilsæt ét æg ad gangen under omrøring skiftevis med smeltet lys eller mørk chokolade.
- Bland mel med bagepulver og til den mørke kage også kakao. Sigt blandingen igennem en si, og vend den i dejen.
- Fyld de 2 deje i 2 smurte springforme (24 cm i diameter).
- Bag de 2 kager i ca. 45 min. ved 160 grader varmluft, til der ikke er rå dej på et træspid, når man stikker det i midten af kagerne. Lad kagerne afkøle på en bagerist.
- Flæk begge kager til 2 kagebunde (4 i alt). De bagte kagebunde skal nu deles i ringe: Læg f.eks. en tallerken med en diameter på 20 cm på kagebunden, og skær en cirkel. Stik en mindre cirkel på 8 cm ud i midten af kagen. Byt ringene ud med hinanden (se tip her på siden).
- Saml kagebundene i en kagering eller springform. Brug f.eks. en løs kagebund fra en tærte- eller springform, og flyt de samlede bunde over i kageringen. Læg de fire bunde lagvist.
- Overtræk: Smelt chokoladen sammen med smør og piskefløde over vandbad.Tag blandingen af varmen, rør sammen, og lad massen køle lidt af og blive smørbar.
- Fordél chokoladeovertrækket på kagen. Stil kagen køligt indtil servering.