Terrine opskrift med Karl Johan mayonnaise

Terrine med Karl Johan-mayonnaise, kastanjer og brøndkarse

5

Ingredienser

  • Terrine:
  • 2 stk confiterede andelår, fås i delikatesseforretninger eller velassorterede supermarkeder.
  • 4 andekråser
  • 60 g ande-foie gras i tern
  • 300 g tørret andebryst
  • 20 g hakket timian
  • 1,5 dl andefedt
  • 40 g hakket, sauteret skalotteløg
  • salt og peber
  • hvedemel, æg og rasp til panering.
  • Karl Johan-mayonnaise:
  • 200 g Karl Johan svampe
  • 100 g champignon
  • 30 g finthakket skalotteløg
  • 3 dl rapsolie.
  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk sherryeddike
  • salt og peber.
  • Kastanjer:
  • 10 friske kastanjer.
  • Pynt:
  • 200 g brøndkarse
  • Endivie (julesalat), raddiccio eller anden bitter salat, marineret i olivenolie og citronsaft.

Sådan gør du

  1. Terrine:
  2. Alle ingredienser røres sammen – gerne på en røremaskine – indtil du har en homogen masse. Herefter fyldes massen i en firkantet form og køles ned. Formens udseende er ikke afgørende. Brug hvad du har.
  3. Lad den hvile natten over og skær den derefter ud i passende størrelser.
  4. Paner i hvedemel, æg og rasp.
  5. TIP:
  6. Hvis ikke alle stykker bliver spist, kan de sagtens fryses og gemmes til senere.
  7. Karl Johan-mayonnaise:
  8. Sauter svampe og løg og blend det med olien. Afkøl.
  9. Pisk æggeblommer med eddike, salt og peber. Tilsæt stille og roligt svampepuréen. Afkøl blandingen.
  10. Kastanjer:
  11. Bag kastanjerne i ovnen ved 190 grader i 25 min. Afkøl dem og pil dem ud af deres skal. Riv kastanjerne ud over retten.
  12. Servering:
  13. Kom Karl Johan-mayonnaisen i midten af en tallerken og læg den lune terrine overnpå. Pynt med brøndkarse og endevie-blade.