Thai-mørbrad
Mørbraden steges hel med lime og chili, skæres i skiver og blandes med en krydret salat af bl.a. spirer, basilikum, koriander, peberfrugt og nudler.
Næringsindhold
- Energi pr. person:490 Kcal
- Fedt:18 %
- Protein:32 %
- Kulhydrat:50 %
4
Ingredienser
- 1 afpudset mørbrad, ca. 500 g
- 1 tsk salt
- 1 spsk fintreven skal af ubehandlet lime
- 1 udkernet, fintsnittet rød chili
- 2 tsk olie
- 1 dl bouillon.
- Dressing:
- 1-2 knuste fed hvidløg
- 1 finthakket skalotteløg
- 1 udkernet, fintsnittet rød chili
- 1 fintsnittet kafirlimeblade
- ¼ dl limesaft
- ¼ dl fishsauce
- 2 tsk palmesukker.
- Fyld:
- 300 g ægnudler
- 2 udkernede, snittede peberfrugter
- 75 g sukkerærtespirer
- stilke af 1 lille bdt basilikum
- stilke af 1 lille bdt koriander.
Sådan gør du
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt, lime og chili. Varm fedtstoffet i en gryde – olien skal være varm – og brun hurtigt mørbraden på alle sider 1-2 minutter i alt.
- Hæld væden ved, skru ned til svag varme og lad kødet stege under låg 7-8 minutter på hver side, i alt ca. 15 minutter. Tag kødet op og lad det trække.
- Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
- Bland alt det grønne med nudler og kødet skåret i tykke skiver, dryp dressingen over og bland salaten med let hånd.
De bedste opskrifter & tip til lækker mørbrad
-
Mørbradbøffer - sådan afpudser du en mørbrad
-
Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
-
Svinemørbrad med pestokartofler
-
Mørbradgryde med sennepssovs
-
Vietnamesisk mørbradgryde
-
Mørbradgryde med champignon og perleløg
-
Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde
-
Grøn kartoffelmos og svinemørbrad med ostefyld
-
Helstegt mørbrad med svampe og løg
-
Mørbrad a la thai
-
Fyldt mørbrad på kartoffelbund
-
Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
-
Mørbradbøffer stegt med skinke og pasta med spinat
-
Indbagt mørbrad med tomatpesto
-
Grønne asparges og svinemørbrad med brunet rabarber-salvie-smør
-
Spaghetti med mørbrad