Opskrift på thai-mørbrad

Thai-mørbrad

Mørbraden steges hel med lime og chili, skæres i skiver og blandes med en krydret salat af bl.a. spirer, basilikum, koriander, peberfrugt og nudler.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    490 Kcal
  • Fedt:
    18 %
  • Protein:
    32 %
  • Kulhydrat:
    50 %

4

Ingredienser

  • 1 afpudset mørbrad, ca. 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk fintreven skal af ubehandlet lime
  • 1 udkernet, fintsnittet rød chili
  • 2 tsk olie
  • 1 dl bouillon.
  • Dressing:
  • 1-2 knuste fed hvidløg
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 udkernet, fintsnittet rød chili
  • 1 fintsnittet kafirlimeblade
  • ¼ dl limesaft
  • ¼ dl fishsauce
  • 2 tsk palmesukker.
  • Fyld:
  • 300 g ægnudler
  • 2 udkernede, snittede peberfrugter
  • 75 g sukkerærtespirer
  • stilke af 1 lille bdt basilikum
  • stilke af 1 lille bdt koriander.

Sådan gør du

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt, lime og chili. Varm fedtstoffet i en gryde – olien skal være varm – og brun hurtigt mørbraden på alle sider 1-2 minutter i alt.
  2. Hæld væden ved, skru ned til svag varme og lad kødet stege under låg 7-8 minutter på hver side, i alt ca. 15 minutter. Tag kødet op og lad det trække.
  3. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
  4. Bland alt det grønne med nudler og kødet skåret i tykke skiver, dryp dressingen over og bland salaten med let hånd.