Thai-oksekødsalat med sprødt, grønt og lime
4
Ingredienser
- 300 g entrecôte (1 eller 2 små entrecôte- bøffer)
- 2½ spsk Fish Sauce
- saften af ½-1 lime
- 1½-2 tsk finthakket, mellemstærk chili
- 1 spsk rørsukker
- 2 finthakkede skalotteløg
- 1 fed finthakket hvidløg
- ½ agurk
- 10 små tomater( cherry- eller blommetomater)
- ½ bundt forårsløg
- ½ bundt koriander.
Sådan gør du
- Grill eller steg bøffen på en pande med lidt olivenolie 2-3 min på hver side, og krydr med salt og peber (stegetiden er afhængig af højden på bøffen). Lad kødet trække og afkøle.
- Rør Fish Sauce sammen med limesaft, chili, rørsukker, skalotteløg og hvidløg.
- Skær agurken igennem på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Snit agurken i tynde skiver på skrå.
- Halver tomaterne, og rens og skær forårsløgene i tynde skiver, ligeledes på skrå.
- Skær den stegte eller grillede entrecôte i tynde skiver, og vend agurk, tomat og forårsløg sammen med kødet, den krydrede dressingen og plukkede koriander.
- Anret salaten, og server den som en let forret eller som en hovedret med ris eller brød til.