Timianstegt andebryst med portvinssauce og tranebær-rødkål
Prøv denne opskrift på timianstegt and med portvinssauce og tranebær-rødkål. Du kan lave rødkålen et par dage i forvejen. Opbevar den tildækket i køleskab, og lun den i før servering.
4 personer
Total:1 time 10 minutter
Ingredienser
- 2 andebryst, ca. 300 g stykket
- 2 spsk. hakket frisk timian
- salt og peber
- Sauce:
- 2 dl andebouillon
- 2 dl portvin
- 2 tsk. majsstivelse
- 20 g smør
- salt og peber
- Tranebær-rødkål:
- 400 g rødkål
- 1 løg
- 2 æbler
- 1 spsk. andefedt eller smør
- ½ dl vineddike
- 2 dl ribssaft
- 100 g soltørrede tranebær
- 100 g sukker
- lidt salt og sukker
- Tilbehør:
- dampede bønner og brunede kartofler
Sådan gør du
- Krydr andekød og skind med timian, salt og peber. Læg ande-brysterne på en rist over en bradepande. Stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 25 min. Lad kødet trække ca. 15 min. Skær kødet i tynde skrå skiver.
- Bring bouillon og portvin i kog, lad det koge ind til ca. 3 dl. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Pisk smør i. Smag til med salt og peber.
- Snit rødkålen fint, brug evt. riveskiven i en foodprocessor. Hak løget. Skræl æblerne, og fjern kernehuse og stilke. Riv æblerne.
- Svits kål, løg og æble i fedtstof et par min. Tilsæt vineddike, ribssaft, tranebær og sukker. Krydr med lidt salt.
- Lad kålen simre under låg ca. 45 min. Rør i kålen nogle gange under kogningen. Smag igen kålen til med salt og sukker.
- Server andebryst med sauce, rødkål og kartofler.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt