Tiramisu-roulade
Bag en rouladebund med kakao, og fyld den med mascarponecreme og små stykker ladyfingers dyppet i kaffe og marsalavin – skønt lækkeri til kaffeelskere. Her får du opskriften på to af vores yndlingskager/desserter i en - nemlig en roulade med smag af tiramisu:
Roulade til 8-10 personer
Total:1 time 50 minutter
Ingredienser
- Rouladebund:
- 4 æg
- 75 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 75 g kartoffelmel
- 2 spsk. kakao
- Creme:
- 250 g mascarpone
- 1½ dl piskefløde
- 2 spsk. marsala
- 2 spsk. flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- Fyld:
- 10-12 ladyfingers
- 2 dl stærk kaffe
- 4 spsk. marsala
- Pynt:
- 3 spsk. kakao og
- 50 g hvid eller mørk
- chokolade
Sådan laver du tiramisu-roulade
- Rouladebund:
- 1. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne stive, og pisk halvdelen af sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en blød marengs. Pisk æggeblommer med resten af sukkeret og vaniljesukker til en tyk creme.
- 2. Vend æggeblommecremen i marengsmassen. Sigt kartoffelmel og kakao sammen, og vend det forsigtigt i dejen.
- 3. Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir, og sæt pladen midt i ovnen ved 250 grader i ca. 8 min. Vend kagen ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir, rul den let sammen med papiret, og lad den afkøle under et viskestykke.
- Creme:
- 4. Pisk mascarpone og fløde sammen til en tyk creme, og pisk marsala, flormelis og vaniljesukker i.
- Fyld:
- 5. Del ladyfingers i kvarter. Bland kaffe og marsala i en skål.
- Roulade:
- 6. Rul rouladebunden op, og træk bagepapiret af. Smør cremen på kagen. Vend hurtigt 4 stykker ladyfingers i kaffe/marsala, og fordél dem på cremen. Gentag til alle de små stykker ladyfingers er brugt. Rul rouladen sammen, og lad den trække i mindst 1 time i køleskabet.
- Pynt:
- 7. Sigt kakao over rouladen, og pynt med groft høvlet hvid eller mørk chokolade
PRØV OGSÅ:Choko-islagkage med karamelsovs