Tomatkompot

Tomatkompot

Lækker tomatkompot, der passer perfekt til sommerens stege.

Ingredienser

  • 4 modne tomater
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g knoldselleri eller ½ pastinak
  • lidt olivenolie
  • bladene af 1-2 kviste timian
  • 1 spsk tomatpure
  • ½ spsk vineddike eller æbleeddike
  • ½ tsk sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Hak tomaterne, og pil og snit løg, hvidløg og selleri i tern. Rist løg, hvidløg og selleri i en gryde med lidt olivenolie, til de er møre. Tilsæt hakkede tomater, timian, tomatpure, vineddike og sukker. Lad kompotten simre ca. 20 minutter, og krydr med salt og peber. 
  2. Server tomatkompot i stedet for sauce – f.eks. til denne kalveculotte eller andre typer stege.
  3. Tip: Kom hakkede friske krydderurter i kompotten; f.eks. basilikum, persille eller lidt frisk estragon.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter