Tomatsild med kaperscreme og peberrod
Intet frokostbord uden sild. Her i en variant med kaperscreme og peberrod.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Trækketid: et par timer
- 300 g norske kryddersild (f.eks. Norrøna)
- 1 3/4 dl lagereddike
- 35 g brun farin
- 2 modne tomater (i stykker)
- 1 /2 løg (hakket)
- ca. 1 cm peberrod (revet)
- lidt salt
- 1 dl cremefraiche 38%
- 2 spsk kapers
- Tilbehør: rødløg (i ringe)
- Pynt: evt. salatblad og tomat
- Kog eddike med brun farin, tomat, løg, peberrod og salt i 5 min.
- Blend lagen og si den. Lad den blive kold.
- Rør cremefraiche med lagen og kapers.
- Skær afdryppede sild i mindre stykker. Hæld cremen over.
- Lad sildene trække et køligt sted nogle timer.
- Anret med rødløg og evt. salatblad og en tomatbåd.