Tomatsuppe med rosmarinbrød
Skøn hjemmelavet tomatsuppe med lækker rosmarinbrød til. Få varmen med denne lækre suppe med tomat.
Tomatsuppe til 4 personer
Ingredienser
- 1 rød peberfrugt
- 1 stort løg
- 2 gulerødder
- 2-3 fed hvidløg
- 1 tsk. rød chili, finthakket
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. knuste korianderfrø
- lidt frisk timian
- 2 laurbærblade
- 2 dåser hakkede flåede tomater
- 6-7 dl vand
- 1-1½ spsk. æbleeddike
- ½ spsk. sukker
- salt og peber
- cremefraiche eller græsk yoghurt
- lidt frisk koriander.
- Tilbehør: Hjemmebagt rosmarinbrød
Sådan laver du tomatsuppe
- Klargør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Kom olie i en gryde og rist alle grøntsagerne i 4-5 minutter ved jævn varme, til de er møre, uden at være mørke.
- Tilsæt koriander, timian, laurbærblade og hæld hakkede flåede tomaterne i gryden sammen med vand, æbleeddike, sukker, salt og peber.
- Bring suppen i kog og lad den simre i 25 min. ved svag varme under låg.
- Tjek at grøntsagerne er møre, tag laurbær og timiankviste op af gryden og blend suppen, til den får en jævn konsistens, krydr med ekstra salt og peber.
- Servér suppen med en skefuld cremefraiche eller græsk yoghurt, godt brød (f.eks. hjemmebagt rosmarinbrød) og frisk koriander.
Skønne supper
-
Ingefærsuppe
-
Nem & spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager
-
Tomatsuppe med rosmarinbrød
-
Peberrodssuppe med blåmuslinger
-
Nem hønsekødssuppe
-
Kyllingesuppe med nudler og grønt
-
Forårssuppe med asparges og kylling
-
Tomatsuppe med pasta
-
Klar kyllingesuppe med grønkål, ingefær og chili
-
Thai-kokosmælk suppe
-
Bønnesuppe med avocado
PRØV OGSÅ:Rødbedesuppe med peberrod og bacon