Tomatsuppe opskrift med rosmarinbrød

Tomatsuppe med rosmarinbrød

Skøn hjemmelavet tomatsuppe med lækker rosmarinbrød til. Få varmen med denne lækre suppe med tomat.

Tomatsuppe til 4 personer

Ingredienser

  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stort løg
  • 2 gulerødder
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 tsk. rød chili, finthakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. knuste korianderfrø
  • lidt frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • 6-7 dl vand
  • 1-1½ spsk. æbleeddike
  • ½ spsk. sukker
  • salt og peber
  • cremefraiche eller græsk yoghurt
  • lidt frisk koriander.
  • Tilbehør: Hjemmebagt rosmarinbrød

Sådan laver du tomatsuppe

  1. Klargør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Kom olie i en gryde og rist alle grøntsagerne i 4-5 minutter ved jævn varme, til de er møre, uden at være mørke.
  2. Tilsæt koriander, timian, laurbærblade og hæld hakkede flåede tomaterne i gryden sammen med vand, æbleeddike, sukker, salt og peber.
  3. Bring suppen i kog og lad den simre i 25 min. ved svag varme under låg.
  4. Tjek at grøntsagerne er møre, tag laurbær og timiankviste op af gryden og blend suppen, til den får en jævn konsistens, krydr med ekstra salt og peber.
  5. Servér suppen med en skefuld cremefraiche eller græsk yoghurt, godt brød (f.eks. hjemmebagt rosmarinbrød) og frisk koriander.