Nem tomattærte med mozzarella

Skøn tomattærte med mini mozzarella og basilikum

Nem tomattærte med masser af friske tomater, mozzarella og basilikum. Du bager tærtebunden først og putter først fyldet i bagefter.

Tomattærte til 4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 1 dl sesamfrø
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. koldt vand
  • Fyld:
  • 2 dl mascarpone eller cremefraiche 38 %
  • ¾ tsk. salt
  • peber
  • Desuden:
  • 300 g cherrytomater, gerne i flere farver
  • 150 g friske mini mozzarellaer
  • frisk basilikum
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • salt og peber

Sådan laver du nem tomattærte

  1. Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel, sesamfrø og salt, til det ligner revet ost. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.
  2. Beklæd en smurt tærteform med dejen ca. 26 cm i diameter. Bag bunden ca. 20 min. ved 180 gr., til den er gylden og gennembagt. Afkøl tærtebunden.
  3. Krydr mascarponen med salt og peber. Smør mascarponen ud i tærtebunden.
  4. Fyld tærten med halve friske tomater og mini mozzarellaer. Drys basilikum over.
  5. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.