Skøn tomattærte med mini mozzarella og basilikum
Nem tomattærte med masser af friske tomater, mozzarella og basilikum. Du bager tærtebunden først og putter først fyldet i bagefter.
Tomattærte til 4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- Tærtedej:
- 100 g smør
- 175 g hvedemel
- 1 dl sesamfrø
- ¼ tsk. salt
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. koldt vand
- Fyld:
- 2 dl mascarpone eller cremefraiche 38 %
- ¾ tsk. salt
- peber
- Desuden:
- 300 g cherrytomater, gerne i flere farver
- 150 g friske mini mozzarellaer
- frisk basilikum
- 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- salt og peber
Sådan laver du nem tomattærte
- Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel, sesamfrø og salt, til det ligner revet ost. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.
- Beklæd en smurt tærteform med dejen ca. 26 cm i diameter. Bag bunden ca. 20 min. ved 180 gr., til den er gylden og gennembagt. Afkøl tærtebunden.
- Krydr mascarponen med salt og peber. Smør mascarponen ud i tærtebunden.
- Fyld tærten med halve friske tomater og mini mozzarellaer. Drys basilikum over.
- Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
11 madtærter for enhver smag
-
Asparges-minitærte
-
Små tærter med cheddar, bacon og bagte forårsløg
-
Glutenfri græskartærte med krydret oksekød
-
Hjemmelavet tærte med broccoli og ricotta
-
Nem aspargestærte du hurtigt kan lave
-
Tærte med fennikel og bacon
-
Fuldkornstærte med laks og rødbede
-
Løgtærte med skinke og ost
-
Tærte: Galette med skinke & gedeost
-
Tærte med kylling og porre
-
Nem og lækker porretærte