Opskrift på torsk med sennep, æg og rødbeder

Torsk med sennep, æg og rødbeder

Husk at spise fisk to gange om ugen. Her er torsk i en klassik version med rødbeder og æg.

4

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 16 små rødbeder, gerne en blanding af forskellige farver
  • 1 torskefilet
  • lidt smør
  • salt og peber.
  • 'Sauce'
  • 2 spsk grov sennep
  • 1 dl fløde
  • lidt vand
  • 1 spsk sukker
  • 2 håndfulde sprøde salatblade
  • Tilbehør
  • 50 g friskrevet peberrod
  • 4 kogte æg
  • kogte eller stegte kartofler

Sådan laver du torsk

  1. Skyl rødbederne og kog dem møre i vand i 30-45 min. Smut dem ud af skallen, når de er færdigkogte.
  2. Skær fisken i fire stykker og steg stykkerne i smørret i få minutter på hver side. Tag dem af panden og drys med salt og peber.
  3. Kom sennep, fløde, sukker og evt. lidt vand på panden og rør det sammen. Tilsæt rødbeder og vend godt rundt. Læg fisken tilbage i panden og servér sammen med sprøde salatblade, æg, kartofler og revet peberrod.

Tip

Gå altid efter fiskehandlerens friskeste fisk i stedet for præcis den, som opskriften dikterer. Lange smager f.eks også godt og tilberedes på samme måde.