The Tortilla Trend: Sådan laver du de lækre sprøde tortillas selv
Hvis du har været på TikTok inden for det sidste års tid, eller scrollet gennem dit Instagram feed, så er du med garanti stødt på den nye tortilla-trend, der er gået viralt.
Her er mad-trenden alle snakker om: Har du prøvet ’The Tortilla Trend’?
I foråret 2020 var det den fantastiske Dalgona-kaffe, der tog internettet med storm, og senere kom så en ny lækker trend buldrende. 'The Tortilla Trend', eller #tortillatrend, som den vist mere korrekt betegnes, er en supernem og lækker måde at lave en god frokost, en hurtig gang aftensmad eller en skøn dessert på. Og ja, det er superenkelt. Se her, hvordan du selv kan hoppe med på The Tortilla Trend derhjemme:
Kort fortalt er The Tortilla Trend blot endnu et af internettets mange food hacks, men det, der er anderledes ved dette hack, er, at du kan bruge det til alle måltider. Til morgenmad kan du fylde din tortilla med røræg, skinke, tomater, bacon, eller hvad du ellers lyster. Til frokost kan du bruge friske spinatblade, pesto, tun og mozzarella, og vil du lave tortillaen til dessert, kan du fylde den med fx Nutella, banan, jordbær og kokos.
Kun fantasien (og dit køleskab) sætter grænser for, hvordan du kan være med på den nye tortilla-trend. Vi testede selv konceptet på hjemmekontoret, og det kom der disse to lækre tortillas ud af:
Tortilla Trend-opskrifter:
Dessert-tortilla med banan, peanutbutter, hakkede mandler og mørk chokolade
En virkelig lækkerbisken, når du trænger til lidt sødt om eftermiddagen.
Det skal du bruge:
- 1 tortilla – alm. eller fuldkorn (gerne de store, så er der plads til mere fyld)
- En halv banan i skiver
- En lille håndfuld mandelsplitter (vi havde en rest fra jul)
- Lidt hakket mørk chokolade
- 1 spsk. peanutbutter (Nutella kunne klart også være god her)
Sådan gør du:
- Klargør fyldet til din tortilla, skær bananen i skiver og hak den mørke chokolade
- Tænd for din toaster eller pande
- Tag en tortilla og skær den op fra midten og ned mod dig selv. Du skal kun skære den igennem et sted
- Start med at smøre peanutbutter på den fjerdedel af tortillaen, der vender ned mod dig selv til højre
- Fyld den næste fjerdedel med den hakkede mørke chokolade
- Den tredje med bananskiverne og den sidste med mandelsplitterne
- Nu skal du folde: Fold først laget med peanutbutter opad og henover laget med chokolade
- Herefter folder du mod venstre, henover laget med bananskiverne, og til sidst folder du ned over mandelsplitterne, så du har en tortilla, der ligner en lille vifte.
- Så tager du din foldede tortilla og putter den enten i din toaster eller på panden
- Hold øje med den – og husk at vende den, hvis du laver den på panden
- Tortillaen er færdig, når den er sprød uden på, og chokoladen er smeltet.
Du kan også lave den lækre tortilla som frokost eller aftensmad. Her har vi bikset en skøn vegetarisk tortilla med spinat, avocado, tomat & ost sammen. En nem og lækker ret, som du kan variere i det uendelige.
Vegetarisk tortilla med spinat, avocado, tomat & ost
Det skal du bruge:
- 1 tortilla – alm. eller fuldkorn (gerne de store, så er der plads til mere fyld)
- En håndfuld hakkede tomater
- En halv hakket avocado
- Lidt frisk spinat
- Revet ost (vi brugte revet cheddar)
- Evt. krydderier – fx lidt hakket koriander, et pift sød chili, lidt salsa, eller hvad du nu har lyst til
Sådan gør du:
- Klargør fyldet til din tortilla, hak tomater, avocado og skyl spinaten
- Tænd for din toaster eller pande
- Tag en tortilla og skær den op fra midten og ned mod dig selv. Du skal kun skære den igennem ét sted
- Start med at fylde den fjerdedel af tortillaen, der vender ned mod dig selv til højre med spinaten
- Fyld den næste fjerdedel med avocado
- Den tredje med tomaterne og den sidste med osten
- Nu skal du folde: Fold først laget med spinat opad og henover laget med avocado
- Herefter folder du mod venstre, henover laget med tomaterne, og til sidst folder du ned over laget med ost, så du har en tortilla, der ligner en lille vifte
- Så tager du din foldede tortilla, og putter den enten i din toaster eller på panden
- Hold øje med den – og husk at vende den, hvis du laver den på panden
- Tortillaen er færdig, når den er sprød uden på, og osten er smeltet.