Tortillachips med avocadodip

Tortillachips med avocadodip

Den sprøde tortillachip påvirker dit blodsukker langsomt, og dippen af avocado og skyr sikrer, at du får sundt fedt.

Ingredienser

  • 6 portioner
  • 4 stk tortilla majspandekager, fuldkorn (lille størrelse)
  • 2 dl olivenolie
  • salt
  • Avocadodip med løvstikke:
  • 2 avocadoer
  • frisk løvstikke, finthakket
  • salt og peber
  • 2 spsk citronsaft
  • Skyrmayo:
  • 300 g skyr
  • 1 spsk mayonnaise
  • salt

Sådan gør du

  1. 1/ Skær tortillaerne i kvarte. Skær dem derefter ud i små trekanter, så du får en masse små trekanter.
  2. 2/ Varm olien op på en pande eller en kasserolle, og tilsæt lidt salt. Skru lidt ned for varmen, så olien ikke brænder på.
  3. 3/ Læg 6-10 stykker tortilla i olien ad gangen. Når de bliver gyldne i kanten, vender du dem med en gaffel, en hulske og/eller en grydeske. Tag dem op af olien, og kom nye tortillastykker i. Læg dem derefter på et stykke køkkenrulle, og lad dem dryppe af.
  4. 4/ Drys evt. med lidt ekstra salt, når de er færdige.
  5. 5/ Mos avocadoerne, og tilsæt finthakket løvstikke, salt, peber og citronsaft.
  6. 6/ Rør skyr og mayonnaisen sammen, smag til med salt. Dyp dine tortillachips i avocadodip og skyrmayo.
  7. [250 kcal pr. portion]
  8. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Boligliv.dk: Bag til den lille sult