Toscansk tomatsuppe
Næringsindhold
- Energi pr. person:490 Kcal
- Fedt:18 %
- Protein:19 %
- Kulhydrat:63 %
4
Ingredienser
- 100 g ciabattabrød
- 1 spsk olivenolie
- 2 store hakkede løg
- 2-3 knuste fed hvidløg
- 3 dåser hakkede, flåede økotomater
- 2 spsk konc. tomatpasta
- ca. ½ l grøntbouillon
- 1 tsk sukker
- salt, friskkværnet peber
- 1 dåse velafdryppede hvide bønner
- ½ dl strimlede basilikumblade.
- Bruschetta:
- 300 g ciabattabrød (8 skiver)
- 2 tsk pesto
- 4 tynde skiver parmaskinke.
Sådan gør du
- Bræk brødet i grove stykker, læg det på en bageplade og rist den gyldent og sprødt i ovnen ved 225 grader. Tag det ud.
- Varm olien i en gryde og sautér løg og hvidløg heri, til løgene er klare. Tilsæt tomater samt tomatpuré, bouillon og sukker samt lidt salt og peber.
- Varm suppen og lad den småsnurre. Bræk brødet i små stykker, bland dem i suppen og lad den snurre 15 minutter. Vend bønnerne i, varm det hele igennem og smag til med yderligere salt, peber, sukker og basilikum.
- Rist brødskiverne, smør dem med pesto, læg skinken på og servér dem til suppen.
- Tip: Genvejen til en nem hverdagsbouillon er f.eks. den økologiske grøntsagsbouillon fra Oscar, som også har en glimrende hønsebouillon som granulat. Tasty Food laver små poser med grøntsags-, hønse- og oksefond. De forhandles i små poser til ca. 5 dl suppe eller evt. sauce.