Tykkam med skalotteløg og pastinak
4
Ingredienser
- 1 kg oksetykkam
- 1 løg
- 1 stængel bladselleri
- 4 fed hvidløg
- olivenolie
- 1½ spsk hvedemel
- 4 dl vand
- 2 kvist frisk timian + ekstra til servering
- 4 spsk HP sauce
- 4 store bananskalotteløg
- 500 g pastinak
- salt og sort peber
Sådan laver du retten
- 1. Skær kødet i store tern, krydr med salt og peber og brun det ad 2 omgange i en god sjat olie i en gryde. Hak imens løg og bladselleri fint og skær hvidløg i tynde skiver. Når kødet er brunet tages det op og lægges til side. Kom evt. lidt mere olie i gryden og svits løg, bladselleri og hvidløg i et par minutter.
- 2. Kom kødet tilbage i gryden og drys melet over. Vend rundt i kødet, så melet fordeles og for lov at stege lidt. Tilsæt timian, vand og HP sauce, skru ned til lav varme og kom låg på.
- 3. Lad retten simre i 1-1½ time til kødet er mørt. Kig til det et par gange og rør rundt. Hvis der er for lidt væske tilsættes mere vand. Smag retten til for salt og peber.
- 4. Skræl skalotteløg og pastinak. Del løgene i halve og skær pastinakkerne i kvarte på langs. Varm lidt olie i en stor pande og kom grøntsagerne heri. Steg dem ved middelvarme til de bruner – ca. 8-10 minutter. Kom dem i gryden sammen med kødet og server med et drys frisk timian.