Vi starter ugen med en lækker pastaret – nemlig en grøntsags linguine med kødboller, og tirsdag er det tid til tærte, så der laver vi en skøn og forårsagtig spelttærte med røget laks og asparges.
Onsdag skal vi have en skøn porre-løgsuppe med butterdejslåg.
Torsdag byder madplanen på lækker cannelloni med skinke og svampe, og fredag laver vi lækker flanksteak med fritter og hvidløgsdip.
Har du tid og lyst byder madplanen også en kæmpe-kanelsnegls-cookie, der med garanti vil gøre lykke på kaffebordet.
Som altid finder du alle opskrifter + en indkøbsliste lige her på siden. God fornøjelse og velbekomme!
Indkøbsliste uge 16:
KØD/FISK:
1 okseflanksteak (gerne fra kødkvæg)
450-500 g hakket, magert kalve- og flæskesmåkød
200 g røget laks i skiver
200 g røget skinke
75 g bacon + 4 skiver bacon
MEJERI:
1 æggehvide
0,5 dl fløde 9%
100 g smør
75 g kvark eller fromage frais
7 æg
200 g cremefraiche
200 g hytteost
200 g ricotta- eller hytteost
6 dl letmælk
150 g reven gratineringsost
2 dl cremefraiche (6%)
FRUGT/GRØNT:
1 kg kartofler
250 g champignon
200 g babyspinat
1 skalotteløg
20 grønne asparges
1 courgette
5 løg
3 fed hvidløg
1 chili
1 økologisk citroner
2 porrer
Persille
Basilikum
DIVERSE/KOLONIAL:
300 g linguine, gerne fuldkorn
50 g hvedemel
150 g fuldkornsspeltmel
18 cannelloni
1 dl mayonnaise
1 stor plade butterdej
8 dl hønsekødsbouillon
4 laurbærblade
Tilbehør:
Italiensk brød og tomatsalat til cannellonien og evt. linguine
Gnavegrønt til flanksteaken f.eks. bladselleri, agurk og gulerødder
Vil du også bage den lækre 'kanelsneglscookie', skal du bruge:
150 g smør, 225 g brun farin, 1 æg, 150 g hvedemel, 100 g flormelis
½ tsk bagepulver, 1 nip salt, 1 spsk stødt kanel, og evt. 1 tsk frysetørret hindbær
Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:
- Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
- Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
- Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
- Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
- En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
- Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
- Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.
Opskrifter til ugens madplan