Flanksteaks med fritter og hvidløgsdip

Flanksteaks med fritter og hvidløgsdip

Gør hverdagsmaden lidt festligere.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege-/bagetid: 50 min.
  • 1 okseflanksteak (gerne fra kødkvæg)
  • 1 spsk. rosmarin (eller timian)
  • salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • Fritter:
  • 1 kg kartofler
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • salt
  • Hvidløgsdip:
  • 2 dl cremefraiche (6%)
  • 1 dl mayonnaise
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. dild
  • Tilbehør:
  • gnavegrønt (f.eks. bladselleri, agurk og gulerødder)

  1. Krydr kødet med finthakket rosmarin, salt og peber.
  2. Brun kødet i olie på en pande. Steg det herefter i ca. 10 min. ved jævn til svag varme. Vend kø-det flere gange under stegningen.
  3. Fritter: Skræl kartoflerne, og skær dem til lidt tykke fritter. Bland dem med olie og salt.
  4. Fordél dem på bagepapir på en bageplade.
  5. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min. Vend rundt i dem et par gange undervejs.
  6. Dip: Rør cremefraiche, mayonnaise, presset hvidløg og hakket dild sammen til en dip.
  7. Skær kødet i tynde skiver, og servér med kartofler, dip og gnavegrønt.