Skøn forårsrisotto, nem pasta med ærter & lækker laks med pesto: Her er ugens madplan til dig
En dejlig forårsuge venter forude - og mens vi krydser fingre for flot forårsvejr og lune eftermiddage i det fri, har vi sørme også bakset en lækker madplan sammen til dig. Her får du ugens 5 opskrifter på nem og lækker aftensmad + en skøn svampet banankage og en indkøbsliste, så du kan købe ind til hele ugen på én og samme tid.
Her får du ugens 5 opskrifter på nem og lækker aftensmad + en skøn svampet banankage og en indkøbsliste, så du kan købe ind til hele ugen på én og samme tid.
Mandag er meatless, der laver vi nem grøn pasta med ærter og en skøn flødesovs. Tirsdag laver vi god gammeldags klassisk mad, og serverer ris og boller i karry med æble og blomkål.
Onsdag er fiskedag i madplanen og her skal vi have en skøn bagt lakseside med hjemmelavet pesto og nye kartofler
Torsdag er fridag, og der hygger vi køkkenet med en lækker forårsrisotto – opskriften er supernem at gange op og lave til flere, så den egner sig perfekt til et lille gæstebud.
Fredag fyrer vi op for grillen og steger lækker kylling, som vi spiser med hvidløgsyoghurt og sprød salat til.
Skulle du få tid og lyst, byder ALT.dks madplan også på en virkelig god opskrift på snasket banankage med masser af chokolade, der er virkelig nem at bage.
Du finder alle opskrifter + en indkøbsliste her på siden. God fornøjelse og velbekomme!
INDKØBSLISTE UGE 19
KØD/FISK
500 g hakket kalve- og svinekød
800 g lakseside med skind
1 kylling
MEJERI
3 dl fløde
250 g parmesan
1 æg
1 dl mælk
50 g smør
3 dl græsk yoghurt 10% eller yoghurt naturel
FRUGT/GRØNT
1 kg små nye kartofler
300 g blomkål
200 g spidskål
2 økologiske citroner
2 æbler
1 løg
½ rødløg
1 rød peberfrugt
1 bundt grønne asparges
1 bundt tynde gulerødder (evt. snackgulerødder)
250 g bælgede fine grønne ærter (evt. optøede)
4 fed hvidløg
1 bundt salvie
1 bundt bredbladet persille
1 potte frisk basilikum
Andre friske krydderurter, f.eks. dild, persille, citrontimian eller estragon
KOLONIAL/DIVERSE
Ris til ris og boller i karry
400 g spaghetti
1 dl havregryn
¾ liter grøntsagsbouillon
25 g pinjekerner
300 g groft landbrød
250 g risottoris
2 dl tør hvidvin (kan erstattes af 1½ dl vand og 2-3 spsk. hvidvinseddike)
ca. 7 dl - eller kalvebouillon (eller vand)
2-3 spsk tamari
1 spsk kapers
Vil du også bage banankagen, skal du bruge;
150 g smør, 150 g sukker, 3 æg, 1 tsk. natron, 2 tsk. bagepulver, 1 tsk. vanillesukker, 2 tsk. stødt kanel, 150 g. mel, 2-3 bananer og 300 g. mørk chokolade.