Madplan med nem aftensmad

Skøn forårsrisotto, nem pasta med ærter & lækker laks med pesto: Her er ugens madplan til dig

En dejlig forårsuge venter forude - og mens vi krydser fingre for flot forårsvejr og lune eftermiddage i det fri, har vi sørme også bakset en lækker madplan sammen til dig. Her får du ugens 5 opskrifter på nem og lækker aftensmad + en skøn svampet banankage og en indkøbsliste, så du kan købe ind til hele ugen på én og samme tid.

Her får du ugens 5 opskrifter på nem og lækker aftensmad + en skøn svampet banankage og en indkøbsliste, så du kan købe ind til hele ugen på én og samme tid.

Mandag er meatless, der laver vi nem grøn pasta med ærter og en skøn flødesovs. Tirsdag laver vi god gammeldags klassisk mad, og serverer ris og boller i karry med æble og blomkål.

Onsdag er fiskedag i madplanen og her skal vi have en skøn bagt lakseside med hjemmelavet pesto og nye kartofler

Torsdag er fridag, og der hygger vi køkkenet med en lækker forårsrisotto – opskriften er supernem at gange op og lave til flere, så den egner sig perfekt til et lille gæstebud.

Fredag fyrer vi op for grillen og steger lækker kylling, som vi spiser med hvidløgsyoghurt og sprød salat til.

Skulle du få tid og lyst, byder ALT.dks madplan også på en virkelig god opskrift på snasket banankage med masser af chokolade, der er virkelig nem at bage.

Du finder alle opskrifter + en indkøbsliste her på siden. God fornøjelse og velbekomme!

INDKØBSLISTE UGE 19

KØD/FISK

500 g hakket kalve- og svinekød

800 g lakseside med skind

1 kylling

MEJERI

3 dl fløde 

250 g parmesan

1 æg

1 dl mælk

50 g smør

3 dl græsk yoghurt 10% eller yoghurt naturel

FRUGT/GRØNT

1 kg små nye kartofler

300 g blomkål

200 g spidskål

2 økologiske citroner

2 æbler

1 løg

½ rødløg

1 rød peberfrugt

1 bundt grønne asparges

1 bundt tynde gulerødder (evt. snackgulerødder)

250 g bælgede fine grønne ærter (evt. optøede)

4 fed hvidløg

1 bundt salvie 

1 bundt bredbladet persille

1 potte frisk basilikum

Andre friske krydderurter, f.eks. dild, persille, citrontimian eller estragon

KOLONIAL/DIVERSE

Ris til ris og boller i karry

400 g spaghetti 

1 dl havregryn

¾ liter grøntsagsbouillon

25 g pinjekerner

300 g groft landbrød

250 g risottoris

2 dl tør hvidvin (kan erstattes af 1½ dl vand og 2-3 spsk. hvidvinseddike)

ca. 7 dl - eller kalvebouillon (eller vand)

2-3 spsk tamari

1 spsk kapers

Vil du også bage banankagen, skal du bruge;

150 g smør, 150 g sukker, 3 æg, 1 tsk. natron, 2 tsk. bagepulver, 1 tsk. vanillesukker, 2 tsk. stødt kanel, 150 g. mel, 2-3 bananer og 300 g. mørk chokolade.

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.