Nem mandags-pasta, skøn bruger med kylling og mango & lækker thai-mørbrad: Her er ugens madplan til dig!
Selvom sommer er lig med ferietid for mange, skal du da ikke snydes for en madplan – ALT.dks populære madplan holder nemlig ikke sommerferie, men byder som altid på 5 nemme hverdagsretter og en lille lækkerbisken til ugen, der kommer.
I denne uge lægger vi ud med en Meatless Monday og serverer en superlækker og nem pastaret med friske tomater, basilikum og mozzarella.
Tirsdag skal vi have lækre mexibrugere med kylling og mangosalsa.
Onsdag byder madplanen på en let og lækker tærte med laks og spinat, som du sagtens kan lave i forvejen og tage med ud og nyde i det fri på et picnictæppe.
Torsdag går vi lidt old school og laver lækre krebinetter med krydderurter, og fredag laver vi en lækker thai-inspireret mørbrad.
Har du lyst til at lave lidt lækkert til en lun sommeraften eller en eftermiddag i haven, får du også opskriften på en lækker koldskål, samt hemmeligheden bag en vellykket kærnemælkskoldskål.
Du finder som altid alle opskrifterne + en indkøbsliste lige her på siden. Velbekomme!
INDKØBSLISTE UGE 28:
KØD/FISK
4 stk. kyllingebryst
150 g røget laks
6-800 g hakket svinekød
1 afpudset svinemørbrad
MEJERI
2 kugler frisk mozzarella, gerne bøffel
1 pose revet cheddarost
120 g smør
1 æggeblomme
5 æg
200 g hytteost
FRUGT/GRØNT
500 g små, smagfulde tomater
2 fed hvidløg
1 mango
1 rød chili
1 rødløg
2 avocadoer
1 hjertesalat
200 g spæd spinat
400 g små gulerødder
Broccoli (til mørbraden)
4 bundter forårsløg
1 potte koriander
1 stort bundt frisk basilikum
1 stor håndfuld kørvel
1 håndfuld løvstikke
1 stort bundt dild
KOLONIAL/DIVERSE
1 dl ekstra jomfru olivenolie
500 g spaghetti
1 dåse kokosmælk
4 fuldkornsboller
½ dl æblecidereddike
4 spsk. limesaft
50 g fpeanuts
175 g hvedemel
jalapenos – efter smag
2-4 tsk. rød karrypasta
1-2 tsk. sambal oelek
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. sukker
ris (til mørbraden)
Vil du også lave koldskål, skal du bruge: en halv stang vanilje, 2 æggeblommer, 50 g sukker, 4 dl kærnemælk, 4 dl ymer (eller tykmælk), saft af ½-1 citron og 1 tsk. citronskal (øko) + evt. tilbehør: kammerjunkere, tvebakker eller sommerbær.