Madplan med nem aftensmad

Nem mad til hele ugen: Tortillas, asiatisk fiskesuppe & skønne græske frikadeller

Denne uges madplan byder på super lækker og nem aftensmad – efteråret er rykket tættere på, så vi har skruet lidt op for de lidt tungere retter, men krydser fingre for, at de måske kan nydes i en sensommersolstråle på altanen eller i haven i løbet af ugen.

I denne uge skal vi have:

Nem mandagsmad: Tortillapizzaer med lækkert fyld – disse pizzaer tager vitterligt ingen tid at lave, og fyldet ovenpå kan varieres i det uendeligt.

Tirsdag laver vi en eksotiske version af en ribbenssteg, der er sød og crispy og perfekt til den grønne mango og limedressing.

Torsdag står menuen på skønne græske frikadeller med tzatziki

Fredag går vi helt retro og serverer mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

Og så skal vi selvfølgelig også have kage – denne uges kage er den skønneste hjemmelavede franske vafler med en sød og syrlig citroncreme.

Som altid finder du alle opskrifterne nederst på siden – og her får du en indkøbsseddel, som du kan gemme på din telefon eller printe og tage med ud og handle.

Velbekomme – og hav en rigtig god uge!

INDKØBSLISTE TIL UGE 36:

Kød & fisk:

200 g hakket oksekød (til tortillapizzaerne)

400 g hakket lammekød eller kalve-og svinekød, maks. 10 % fedt 

1 svinemørbrad

200 g bacon

200 g ribbensteg, købt færdiglavet

200 g fast hvid fisk

200 g fersk laks 

250 g store kogte rejer

Mejeri:

4 dl cremefraiche 18%

100 g cheddar, revet

30 g smør

1 æg 

2 dl mælk 

200 g græsk yoghurt 

2½ dl madlavningfløde (8%)

Frugt & grønt:

Evt. kartofler som tilbehør til hakkebøfferne

Hvidløg

3 løg

1 bundt forårsløg 

2 æbler – gerne røde

1 grøn mango (umoden)

250 g champignons

Savojkål

Icebergsalat

350 g cherrytomater

2 agurker

2 gulerødder 

200 g broccolibuketter 

1 courgette

2 bundter persille

1 bundt purløg

¼ bundt sød thaibasilikum/almindelig basilikum

1 potte koriander 

2 lime

2 røde chilier – gerne tørre

Diverse:

4 tortillaer (majspandekager)

2 dl brødkrumme af franskbrød 

Groft hvedebrød eller flûte til frikadellerne

Ris eller perlebyg, perlerug eller perlespelt (beregn 1 dl rå ris/perler pr. person)

200 g kogte fuldkornsrisnudler

6 korianderrødder, fint hakket (eller 10 korianderfrø knuste)

Palmesukker/rørsukker

Bouillon

Kulør

10 jalapenos

Fiskesauce

Karrypastarød el. grøn 

Grønsagsbouillon 

1 lille dåse kokosmælk

EVT:

Agurkesalat på glas – til hakkebøfferne

Frosne bønner – til hakkebøfferne

Hvis du også vil bage de franske vafler, skal du bruge:

300 g smør

175 g hvedemel

Lidt eddike

1 æggehvide

175 g perlesukker eller almindelig sukker

250 g flormelis

2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.