Nem mad til hele ugen: Tortillas, asiatisk fiskesuppe & skønne græske frikadeller
Denne uges madplan byder på super lækker og nem aftensmad – efteråret er rykket tættere på, så vi har skruet lidt op for de lidt tungere retter, men krydser fingre for, at de måske kan nydes i en sensommersolstråle på altanen eller i haven i løbet af ugen.
I denne uge skal vi have:
Nem mandagsmad: Tortillapizzaer med lækkert fyld – disse pizzaer tager vitterligt ingen tid at lave, og fyldet ovenpå kan varieres i det uendeligt.
Tirsdag laver vi en eksotiske version af en ribbenssteg, der er sød og crispy og perfekt til den grønne mango og limedressing.
Torsdag står menuen på skønne græske frikadeller med tzatziki.
Fredag går vi helt retro og serverer mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs.
Og så skal vi selvfølgelig også have kage – denne uges kage er den skønneste hjemmelavede franske vafler med en sød og syrlig citroncreme.
Som altid finder du alle opskrifterne nederst på siden – og her får du en indkøbsseddel, som du kan gemme på din telefon eller printe og tage med ud og handle.
Velbekomme – og hav en rigtig god uge!
INDKØBSLISTE TIL UGE 36:
Kød & fisk:
200 g hakket oksekød (til tortillapizzaerne)
400 g hakket lammekød eller kalve-og svinekød, maks. 10 % fedt
1 svinemørbrad
200 g bacon
200 g ribbensteg, købt færdiglavet
200 g fast hvid fisk
200 g fersk laks
250 g store kogte rejer
Mejeri:
4 dl cremefraiche 18%
100 g cheddar, revet
30 g smør
1 æg
2 dl mælk
200 g græsk yoghurt
2½ dl madlavningfløde (8%)
Frugt & grønt:
Evt. kartofler som tilbehør til hakkebøfferne
Hvidløg
3 løg
1 bundt forårsløg
2 æbler – gerne røde
1 grøn mango (umoden)
250 g champignons
Savojkål
Icebergsalat
350 g cherrytomater
2 agurker
2 gulerødder
200 g broccolibuketter
1 courgette
2 bundter persille
1 bundt purløg
¼ bundt sød thaibasilikum/almindelig basilikum
1 potte koriander
2 lime
2 røde chilier – gerne tørre
Diverse:
4 tortillaer (majspandekager)
2 dl brødkrumme af franskbrød
Groft hvedebrød eller flûte til frikadellerne
Ris eller perlebyg, perlerug eller perlespelt (beregn 1 dl rå ris/perler pr. person)
200 g kogte fuldkornsrisnudler
6 korianderrødder, fint hakket (eller 10 korianderfrø knuste)
Palmesukker/rørsukker
Bouillon
Kulør
10 jalapenos
Fiskesauce
Karrypastarød el. grøn
Grønsagsbouillon
1 lille dåse kokosmælk
EVT:
Agurkesalat på glas – til hakkebøfferne
Frosne bønner – til hakkebøfferne
Hvis du også vil bage de franske vafler, skal du bruge:
300 g smør
175 g hvedemel
Lidt eddike
1 æggehvide
175 g perlesukker eller almindelig sukker
250 g flormelis
2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal