Græske frikadeller og tzatziki

Dejlige græske frikadeller og tzatziki

De smager af ferieminder, disse græske frikadeller med tzatziki.

Græske frikadeller og tzatziki til 4 personer

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket lammekød eller kalve-og svinekød, maks. 10 % fedt
  • 1 æg
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • 2 dl brødkrumme af franskbrød
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk. revet løg
  • 2 spsk. hakket persille
  • evt. ½ tsk. kanel
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Tzatziki:
  • 1 agurk
  • 1 fed presset hvidløg
  • 200 g græsk yoghurt
  • salt, peber
  • Tilbehør: 
  • Groft hvedebrød og evt. tomatsalat

Sådan laver du græske frikadeller med tzatziki

  1. Rør kødet med salt. Udblød brødet i mælken, og rør det i farsen sammen med de øvrige ingredienser.
  2. Lad farsen hvile i køleskabet ca. 30 min. Steg farsen til ikke for store frikadeller.
  3. Riv agurken på råkostjernet, og drys den med salt. Kom agurken i en sigte, og lad den trække 10 min. Pres væsken ud med bagsiden af en ske.
  4. Rør agurken i yoghurten sammen med hvidløg. Smag til med salt og peber.

Tip

Prøv også den lækre tzatziki til forskellige kødretter.