Opskrift på halloweenkage

Uuuuuuhyggelig halloweenkage

I denne amerikanske kageopskrift er cream cheese (flødeost) blandet med sød græskarmos og pyntet med chokolade. Tærten med græskarcreme smager godt hele efteråret – og når det bliver halloween, kan den med rette pyntes med et fint spindelvæv i chokolade.i

Halloweenkage til 10-12 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Hviletid: ca. 2 timer
  • Bagetid: ca. 40 min.
  • Mørdej:
  • 125 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. fint salt
  • 1lille æg
  • Græskarcreme:
  • ca. ½ hokkaidogræskar (250 g med skræl uden kerner)
  • 2 æg, delt i blommer og hvider
  • 75 g flormelis
  • 250 g flødeost naturel
  • 4 blade husblas
  • Pynt: 100 g god mørk chokolade, små legetøjsedderkopper eller anden halloweenpynt

Sådan bager du halloweenkage

  1. Tærtebund:
  2. 1. Skær koldt smør i mindre stykker, smuldr det med mel, og tilsæt sukker og salt. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den, og stil den i køleskab i ca. 1 time før brug.
  3. 2. Rul dejen tyndt ud, og beklæd en rund kageeller tærteform (24 cm i diameter). Tryk siderne godt til kanterne med en lille kugle dej. Prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformen i køleskabet i ½ time.
  4. 3. Beklæd formen med bagepapir. Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i, så tærtebunden ikke hæver, når den bages. Bag den kolde tærtebund i ca. 10 min. i en 200 grader varm ovn. Skru ovnen ned til 175 grader, og bag videre i ca. 30 min., til kagen er sprød og gylden. Fjern bagepapir og bønner.
  5. Græskarcreme:
  6. 4. Bag græskarret i ovnen sammen med tærtebunden: Skær græskarret i både, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem i ca. 40 min., til de er møre. Blend græskar til mos. Afkøl græskarmosen.
  7. 5. Pisk æggeblommerne skummende med flormelis, og rør græskarmos og flødeost i.
  8. 6. Sæt husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Tag husblassen op af vandet, lad lidt vand hænge ved, og kom husblassen i en lille skål. Smelt det over vandbad. Hæld den lunkne blanding i en tynd stråle i græskarcremen under omrøring.
  9. 7. Vend stiftpiskede æggehvider i. Hæld græskarcremen i formen med tærtebunden, og stil den i køleskabet, til cremen er stivnet, ca. 1 time.
  10. Chokoladepynt:
  11. 8. Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad. Rør i chokoladen, til den er tyktflydende. Hæld smeltet chokolade i en sprøjtepose eller kræmmerhus med et lille hul i enden og pynt kagen. Sæt evt. chokolade i et mønster som et edderkoppespind, og pynt med legetøjsedderkopper.