Valnødde-marcipankage
7
Ingredienser
- 100 g valnødder
- 250 g smør
- 3 dl rørsukker eller lyst muscovadosukker
- 250 g marcipan
- 3 æg (L)
- 1 økologisk appelsin, skal og saft heraf
- 1 knsp salt
- 2,5 dl hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 1 stor springform
Sådan laver du kagen
- 1. Begynd med at riste nødderne i ovnen. Efter ca. 8 minutter på 180 grader, vil de være gyldne og duftende. Lad dem køle ned, og blend dem ved hjælp af pulse-knappen på blenderen, så fint som muligt. Stop, når konsistensen er som groft mel – ellers risikerer du, at massen begynder at blive til nøddesmør.
- 2. Rør smør, sukker og marcipan cremet og luftigt, og tilsæt derefter æggene et ad gangen. Tilsæt valnøddemelet, appelsinsaft og -skal og salt og sigt mel og bagepulver i dejen. Vend dejen sammen med en dejskraber, og hæld den i den smurte springform.
- 3. Kagen skal bages i 30-40 minutter ved 180 grader. Prøv om en tandstik kommer ren ud, og giv den evt. lige 5 minutter mere.
- Tip:
- Smagen af nødder er langt mere karakteristisk, hvis du rister dem, inden du bruger dem i din dej.