Vandbakkelseskrans med mokkacreme
En god kaffekage
10 personer
Ingredienser
- 1 portion vandbakkelsesdej
- Mokkacreme:
- 3 dl flormelis
- 150 g usaltet smør
- 2 past. æggeblommer (1bæger)
- 2 spsk. instant kaffepulver
- 2 spsk. kogende vand
- 2½ dl piskefløde
- Glasur:
- 75 g smeltet mørk chokolade
- 2 dl flormelis
- 2 spsk. smeltet smør
- Pynt:
- Friske bær
- Vandbakkelsesdej:
- 2 1/2 dl vand
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 2-3 æg
- Vandbakkelser: Kog vand og smør sammen i en gryde. Kom alt hvedemelet i på en gang, og rør, til dejen slipper gryden. Tag gryden fra varmen, og rør salt i, køl dejen lidt af. Pisk æggene i dejen at ad gangen med en håndmikser. Pisk evt. æggene let sammen inden, så er det nemmere at tilsætte dem lidt ad gangen. Dejen skal være så fast, at den ikke flyder ud på pladen, så hold evt. lidt æg tilbage.
- Fordel dejen i to ringe på bagepapir. Diameter ca. 22 cm, og hullet i midten skal være ca. 10 cm.
- Bag kransene ved 200 gr. i ca. 25-30 min. på midterste ovnribbe. Åbn ikke ovnen de første 15 min., så vil vandbakkelserne nemlig falde sammen.
- Pisk flormelis og smør luftigt. Pisk æggeblommerne i. Udrør kaffepulveret i vandet, og rør det i. Pisk fløden til skum, og vend det i. Fyld det i kransene.
- Rør glasuren sammen, og fordel det på toppen af kransene. Pynt med friske bær.