En pizza kan være en noget varm og fedtet oplevelse, når det er varmt udenfor. Men sådan behøver det faktisk ikke at være - for hvem siger, at du skal bruge pizzadej, tomatsauce og ost for at lave en lækker sommer-pizza?
Af: Hanne Bang Foto: Sergejs Rahunoks / Alamy Stock Photo
Her har vi valgt at bruge vandmelon som pizzabund og toppe med alverdens friske bær og frugter. For at gøre din vandmelonspizza endnu mere lækker kan du rive f.eks. hvid chokolade henover, eller drysse med hakkede nødder eller mandler.
Vil du hellere bruge vandmelonspizzaen som forret, kan du toppe vandmelonen med fintstrimlede peberfrugter, løg, og hård ost - f.eks. revet parmesan eller fint hakket pecorino.
Du skal bruge en stor kernefrivandmelon - gerne meget 'bred' på midten, så du kan skære nogle store 'pizzabunde' ud.
HUSK at duppe skiverne af vandmelon godt tørre med et stykke køkkenrulle, inden du putter dine toppings på. Og stil gerne vandmelonspizzaen i køleskabet eller koldt, inden du serverer den - så når fyldet at 'sætte sig' lidt.
Forslag til toppings til vandmelonspizza til dessert:
Friske bær - f.eks. jordbær i skiver, blåbær, hindbær, brombær
Kiwi, ananas, nektariner eller ferskner skåret i små tern
Mynteblade, citronverbana eller citronmelisse
Flødeskum, mascarpone eller græsk yoghurt rørt op med lidt vaniljekorn eller vaniljesukker
Revet hvid chokolade, finthakkede nødder, mandler, ristede kokosflager eller hele valnødder
Foto: Elena Veselova / Alamy Stock Photo
Forslag til toppings til vandmelonspizza til forret:
Peberfrugt - gerne grøn skåret i fine skiver
Sorte oliven skåret i halve eller skiver
Jalapenos
Løg i fine skiver eller tern - gerne rødløg eller forårsløg
Mozzarella i skiver
Feta, pecorino eller parmesan til at drysse ovenpå
Frisk basilikum, estragon eller rosmarin
Foto: Romas_ph / Alamy Stock Photo
TIP
Annonse
Gør din dessert-pizza med vandmelon endnu mere festlig og velegnet til en buffet eller børnefødselsdag - skær vandmelonspizzaen ud og sæt fine små pinde i.