Cheesecake med passionsfrugt

Vaniljecheesecake med passionsfrugt

Lækker no-bake cheesecake med knasende lakridskiksebund, cremet vaniljesødt ostefyld og syrlig passionsfrugtgelé. Både smagen og farven er genial.

Cheesecake til 8 personer

Total:4 timer

Ingredienser

  • Af Maja Ambeck Vase
  • Kiksebund:
  • 120 g havrekiks
  • 60 g smør
  • 1 tsk lakridspulver
  • Cheesecakefyld:
  • 3 blade husblas
  • 1 citron, saften heraf
  • 400 g flødeost
  • 150 g græsk yoghurt, 10 %
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • Passionsfrugtgelé:
  • 1 blad husblas
  • 100 g passionsfrugtsaft (fra friske passionsfrugter)
  • 15 g sukker
  • Pynt:
  • 1 tsk lakridspulver
  • evt. gule skovsyreblomster

Sådan laver du cheesecake

  1. Kiksebund: Blend kiks til krummer, og kom dem i en skål. Smelt smør, og rør det i kiksekrummerne. Smag til med lakridspulver. Placer en moussering (16 cm i diameter) på et skærebræt beklædt med bagepapir, og fordel massen heri. Tryk den godt sammen med fingrene. Kom bunden i køleskabet.
  2. Cheesecakefyld: Udblød husblas i koldt vand. Varm citronsaft op i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk flødeost, yoghurt, sukker og vaniljekorn let og luftigt i en skål. Vend den håndvarme ­citronsaft i ostemassen. Fordel massen oven på bunden, og sæt den tilbage på køl 3-4 timer eller natten over.
  3. Passionsfrugtgele: ­Udblød husblas i koldt vand. Varm passionsfrugtsaft og sukker op i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm, og hæld den forsigtigt ud over cheesecaken. Sæt kagen tilbage i køleskabet i ca. 1 time, til geleen har sat sig.
  4. Servering: Pynt kagen med et drys lakridspulver og gule ­blomster lige inden servering.
  5. Tip:  Kan du ikke skaffe gule skovsyreblomster, så pynt den med gule stedmoderblomster eller andre spiselige blomster.