Vaniljeknuder

Skønne hjemmebagte vaniljeknuder

Søde bløde vaniljeboller - perfekte til en kop varm kakao!

Ca. 40 stk.

Total:10 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 1 time
  • Bagetid: 10-12 min. pr. plade
  • 200 g smør
  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • ca. 1 kg hvedemel
  • Vaniljecreme:
  • ½ stang vanilje
  • 5 dl sødmælk
  • 25 g sukker + lidt til drys
  • 5 æggeblommer
  • 25 g majsstivelse
  • Pynt:
  • 1 æg
  • perlesukker

SÅDAN GØR DU

Sådan bager du vaniljeknuder

  1. Smelt smør, tilsæt mælk, og varm det op til 37 grader. Rør gæren ud heri.
  2. Pisk ægget let sammen, og kom det i mælkeblandingen. Tilsæt sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen godt, evt. på en køkkenmaskine.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 min.
  4. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min.
  5. Si cremen over i en skål, drys med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet.
  6. Del dejen i 2, og rul hver portion ud i en firkant på ca. 1 cm’s tykkelse. Smør vanilje-creme på halvdelen af hver firkant, og træk den anden halvdel af dejen over.
  7. Skær dejen i ca. 40 strimler, og vrid dem til knuder.
  8. Sæt knuderne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve et lunt sted i ca. 40 min.
  9. Pensl knuderne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  10. Bag knuderne midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 min. Afkøles på en bagerist. 
PRØV OGSÅ:Marcipankrans