Vaniljeknuder

Skønne hjemmebagte vaniljeknuder

Søde bløde vaniljeboller - perfekte til en kop varm kakao!

Ca. 40 stk.

Total:10 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 1 time
  • Bagetid: 10-12 min. pr. plade
  • 200 g smør
  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • ca. 1 kg hvedemel
  • Vaniljecreme:
  • ½ stang vanilje
  • 5 dl sødmælk
  • 25 g sukker + lidt til drys
  • 5 æggeblommer
  • 25 g majsstivelse
  • Pynt:
  • 1 æg
  • perlesukker

Sådan bager du vaniljeknuder

  1. Smelt smør, tilsæt mælk, og varm det op til 37 grader. Rør gæren ud heri.
  2. Pisk ægget let sammen, og kom det i mælkeblandingen. Tilsæt sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen godt, evt. på en køkkenmaskine.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 min.
  4. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min.
  5. Si cremen over i en skål, drys med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet.
  6. Del dejen i 2, og rul hver portion ud i en firkant på ca. 1 cm’s tykkelse. Smør vanilje-creme på halvdelen af hver firkant, og træk den anden halvdel af dejen over.
  7. Skær dejen i ca. 40 strimler, og vrid dem til knuder.
  8. Sæt knuderne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve et lunt sted i ca. 40 min.
  9. Pensl knuderne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  10. Bag knuderne midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 min. Afkøles på en bagerist. 
PRØV OGSÅ:Marcipankrans