Varmrøget laks og agurke/fennikelsalat
(6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Køletid: min. 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 500 g varmrøget laks
- 1 stor fennikel
- 1 agurk
- 1 rødløg
- 1 usprøjtet citron
- 3 spsk olivenolie
- 1 bdt dild
- salt og peber
- Halver fennikelknoldenog skær stokken ud.Skær den i papirtyndeskiver – brug gerne etrivejern. Læg dem i køleskabeti en skål mediskoldt vand i mindst 30min. (gerne længere)– til de krøller og ersprøde.
- Vask agurken og halver den på langs. Skrabkernerne ud og skæragurken i tynde skiverpå skrå.
- Pil rødløget,halver det og skær deti papirtynde skiver.
- Vend de afdryppedefennikelflager sammenmed agurk og rødløg.
- Pisk fintrevet citronskalsammen med 2-3 spskcitronsaft og olivenolie.Krydr med salt og peberog vend det i salatensammen med fintsnittetdild.
- Befri laksen for skind ogben og del den i storeflager. Anret den på etfad med salaten – eller iportionsskåle.