Ratatouille i gryde
Den klassiske ratatouille får mere fylde af grove rodfrugter. En god, nærende vegetarret som den er, men spis evt. stegt lam eller kylling til.
4
Total:2 timer
Ingredienser
- 1 kg blandede rodfrugter, f.eks. rødbeder, gulerødder, selleri og persillerødder
- 4 porrer
- 4 løg
- 2 fed hvidløg
- lidt olivenolie
- 2 dåser flåede tomater
- evt. lidt vand
- frisk oregano
- salt og peber.
- Tilbehør: Creme fraiche og brød
Sådan laver du ratatouille
- Skræl rodfrugter og løg og skær dem ud i mellemstore tern. Knus hvidløget og skær porrer i skiver. Kom det hele op i en gryde med lidt olivenolie i bunden. Sauter til de er bløde. Rør godt rundt. Kom de flåede tomater i til sidst. Bring det hele i kog og læg låg eller sølvpapir over. Sæt gryden i ovnen i 1,5 time ved 180 grader. Hæld evt. mere vand ved undervejs.
- Ved servering vendes hakket, frisk oregano i. Smag til med salt og peber og spis med godt brød og creme fraiche til.