Vol au vent: Få 3 skønne opskrifter på den populære forret

Vol au vent: Få 3 skønne opskrifter på den populære forret

Vol au vent er en kendt og elsket klassiker til både frokost og som forret. De små lækre butterdejsreder, som vol au vent også kaldes, er nemme at bage af færdig butterdej, og så kan du fylde dem med alskens gode sager.

Her på siden finder du 3 lækre opskrifter på vol au vents med lækkert fyld – vælg selv om din vol au vent skal være med laks, rejer eller kylling.

Prøv f.eks at lave vol au vent med laks, server dine vol au ventes med rejer og asparges eller prøv en opskrift på vol au vent med kylling. Her har vi samlet 3 lækre opskrifter på vol au vents med forskelligt fyld, som du kan vælge imellem:

TIP: Husk også, at de meste fyld også vil gøre sig godt i en tartelet, hvis du ikke har mulighed for at bage vol au vents.

3 gode opskrifter på vol au vent 

  • Vol au vent med laks & spinat
  • Vol au vent med rejer & asparges
  • Vol au vent med kylling

Butterdejsreder (vol au vent) med rejer og asparges

vol-au-vent-med-rejer.jpg

Foto: Thomas Hergaard 

Skribent: Sandra Leigh Draznin

Arbejdstid: 45 min.

Koge/bagetid: 20 min.

Ikke fryse-egnet

(4-8 personer/8 stk)

Butterdejs-reder (vol au vent):

4 plader frossen butterdej (325 g)

1 æg

Fyld:

250 g hvide asparges

2½ dl fiske- eller hønsebouillon

20 g smør

3 spsk. mel

½-1 dl piskefløde

150-200 g pillede rejer

dild, kørvel eller persille

salt og peber

Pynt:

250 g pillede rejer

Sådan laver du vol au vent med rejer og asparges

  • Butterdejs-reder (vol au vent):
  • Udstik 8 cirkler butterdej, ca. 10 cm i diameter. Udstik dem igen med ca. 7 cm, så de bliver til ringe. Saml alle rester og små cirkler og rul dejen ud.
  • Udstik dem i cirkler på 10 cm og læg dem på en bageplade med bagepapir. Prik dem med en gaffel og pensl med sammenpisket æg.
  • Læg ringene ovenpå cirklerne, tryk dem til og pensl med æg. Bag rederne ved 220 grader i ca. 18 min.
  • Fyld:
  • Skræl de hvide asparges, knæk de træede ender af og kassér dem. Skær de skrællede asparges i mundrette stykker og tag hovederne fra.
  • Kog aspargesstykker (undtagen hoveder) møre i bouillon, ca. 5 min. Tag dem op og lad dem dryppe af. Smelt smør i en lille gryde og rør melet i. Tilsæt bouillon og kog sovsen igennem 10 min.
  • Tilsæt piskefløde og kog igennem et par min. Smag til med salt og peber og tilsæt de kogte asparges og aspargeshoveder. Kog igennem 2 min. og tilsæt rejer og krydderurter.
  • Varm igennem 1 min. og fordel stuvningen i butterdejs-rederne og pynt med rejer.
  • Server straks.

Tip: Du kan evt. bestille butterdejs-reder (vol au vente) hos din bager eller købe færdigbagte tarteletter.

Vol au vent: Butterdejsreder m. laks og spinat

vol-au-vent-med-laks.jpg

Foto: Line Falck

Skribent: Katrine Klinken

Friskbagt butterdej smager himmelsk. Her møder den sprøde smørdej et blødt og cremet fyld. Få en god opskrift på vol au vent med laks lige her:

4 personer

Arbejdstid: 45 min.

Bage/kogetid: ca. 20 min.

4 store skiver koldrøget laks

1 rulle butterdej fra køl, evt. plader fra frost, ca. 250 g

1 æg

Stuvet spinat:

750 g frisk spinat (400 g frossen hel spinat)

2 spsk. smør

2 spsk. hvedemel

¼ l sødmælk

et drys stødt allehånde

8 cherrytomater

  • Butterdejsreder/Vol au vent:
  • Stik 8 cirkler ud i butterdej med en rund kageudstikker (ca. 12-15 cm
  • i diameter). Læg 4 dej-cirkler på bagepapir på en bageplade og prik dem med en gaffel. Pensl kanterne med sammenpisket æg.
  • I de 4 andre cirkler stikkes en lille cirkel ud i midten og den tynde ring lægges på de 4 bunde. Pensl kanterne og de små runde cirkler med æg.
  • Bag butterdejsrederne og cirklerne i ca. 15 min. ved 225 grader.
  • Stuvet spinat:
  • Rens og skyl spinaten. Smelt smør i en rummelig gryde, drys mel i og lad det opsuge smørret. Tilsæt mælken gradvist og kog i ca. 4 min., til det bliver en tyk sovs.
  • Kom spinaten i og krydr med salt og allehånde. Læg låg på og lad koge i 1-3 min.
  • Fyld lune butterdejsreder med stuvet spinat og kom et stykke laks på toppen.
  • Servér med små stykker tomat og små butterdejscirkler.

Tip: I stedet for selv at bage tarteletterne, kan du købe 4 færdige tarteletter eller butterdejsskaller.

Vol au vent med kylling

vol-au-vent-med-kylling.jpg

Af Katrine Klinken

Foto: Thomas Hergaard

Vol-au-venter eller butterdejsreder er en slags tarteletter. De er gode som forret eller frokostret. Her får du en god opskrift på vol au vent med kyllingefyld. Har du ikke nogle vol au ventes, kan du sagtens bruge fyldet i tarteletter i stedet for. Se her, hvordan du laver vol au vent med kylling:

Arbejdstid: 40 min.

Bage/kogetid: 20 min.

Fyldet er fryse-egnet

(2 personer)

Vol au vents:

4 små plader butterdej (optøet – eller evt. 4 tarteletter)

Fyld:

1 kyllingebryst (uden skind)

Friske eller tørrede krydderurter

3 dl vand

2 gulerødder (små tern)

1 persillerod (små tern)

Sovs:

20 g smør

20 g mel

2-3 tsk. citronsaft

salt og friskkværnet peber

Drys: frisk basilikum

  • Vol au vents: Stik 8 cirkler ud i butterdej med en rund kageudstikker. Vend de 4 om (så hæver de bedre) og læg dem på bagepapir på bageplade og prik dem med en gaffel til bunde. Pensl kanterne med æg.
  • I de 4 andre cirkler stikkes en lille cirkel ud i midten, og den tynde ring lægges på de 4 bunde. Pensl kanterne med æg. Bag vol-au-venterne i en 225 grader varm ovn ca. 20 min.
  • Fyld: Kog kyllingebryst i vand ca. 5 min. Tilsæt urter og krydr med salt. Kog 5 min. mere. Si kogevandet fra og gem det.
  • Smelt smør i en gryde og drys mel i. Tilsæt kogevandet fra kød og grønsager under omrøring og kog 4 min. Riv kyllingekødet små stykker, og kom det med resten af fyldet i sovsen. Varm forsigtigt igennem et par min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Varm vol-au-venterne og kom fyldet i lige før servering. Anret med frisk basilikum.