Waldorfsalat

Waldorfsalat - opskrift på den klassiske salat

Den skønne klassiske salat findes i mange varianter - få historien bag den klassiske Waldorfsalat og opskriften med mayonnaise her.

(4-6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20-25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 3 æbler (syrlige, skrællede, små stykker)
  • 6-8 bladselleristilke (i små stykker)
  • 200 g blå vindruer (halve uden sten)
  • 50 g valnøddekerner (hakkede)
  • 1 portion mayonnaise med citronsaft (se boksen her på siden)
  • salt og et drys sukker
  • Pynt:
  • valnøddekerner 
  • små topblade af bladselleri

Sådan laver du waldorfsalat

  1. Skyl æblerne, halvér dem, fjern stilk, blomst og kernehus og skær æblerne i små stykker.
  2. Snit bladsellerien meget fint og halvér druerne (fjern evt. sten).
  3. Æble, bladeselleri og druer blandes sammen med valnødder og mayonnaise. Smag til med salt og lidt sukker.
  4. Pynt salaten med valnøddekerner og bladselleriblade.

Hjemmelavet mayonnaise

Sådan laver du lækker hjemmelavet mayonnaise

Rør 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede) med ½ tsk groft salt og tilsæt 1 spsk citronsaft.

Tilsæt 2 dl olie (f.eks. vindruekerne-, soja- eller olivenolie) dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende.

Rør derefter olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.