Wienerschnitzel og sprød salat
Knasende grønt giver frisk modspil til det panerede kød.
4
Ingredienser
- 4 fileter af kalvekødsinderlår, ca 600 g
- 1 æg
- 60 g rugmel
- olie til stegning
- 300 g hvidkål
- 1 fennikel
- 1 rødløg
- 1 pære
- 2 spsk rapsolie
- 2 spsk sesamolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 citron, skal og saft herfra
- 3 dråber flydende sødemiddel
- 1 glas kapers
- en smule revet peberrod
- 8 ansjoser, eller benløse sild
- salt og peber
- evt lidt frisk persille eller løvstikke til pynt
Sådan laver du wienerschnitzel og sprød salat:
- Vend kødet i sammenpisket æg, rugmel, salt og peber – i den rækkefølge.
- Steg schnitzlerne i lidt fedtstof på en pande, 2-3 minutter på hver side.
- Snit hvidkål, fennikel og rødløg, og vend det sammen.
- Skær pæren i tynde både, og vend den i salaten sammen med olier, eddike, flydende sød, salt og peber. Pynt med kapers, peberrod, og ansjos.
- Server sammen med wienerschnitzler, gerne pyntet med lidt frisk persille eller løvstikke.