Opskrifter med rug

Wraps med søde kartofler, blomkål og perlerug

De grove wraps er gode som hurtig aftensmad. Tilføj lidt ekstra fylde ved at komme kogt perlerug i sammen med masser af grønt selvfølgelig.

Hovedret til 3-4

Ingredienser

  • 1 dl perlerug
  • 3-4 søde kartofler
  • olivenolie
  • 1 blomkål
  • 2-3 fed hvidløg
  • salt
  • 1-2 lime, saften heraf
  • 2 håndfulde koriander
  • Yoghurt og wrap:
  • 2 dl mager yoghurt
  • 2 tsk mayonnaise
  • 1-2 spsk chipotle i adobo
  • 1-2 spsk lime
  • salt
  • 6-8 grove tortillaer

Sådan gør du

  1. Skyl perlerugen, og kog den mør i usaltet vand, cirka 15 minutter. Salt den, og dræn overskydende vand fra den.Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Rist dem i olivenolie på en varm pande, til de er knap møre, cirka 10 minutter. Skær blomkålen i mundrette buketter, og snit hvidløget i tynde skiver. Lad begge dele riste med i et par minutter. Smag til med salt og limesaft.Vend groftplukket koriander i lige inden servering.
  2. Servering:
  3. Rør yoghurt med mayonnaise, chipotle og lime, og smag til med salt. Lun dine tortillaer på en tør, varm pande, og fyld dem med korn, grønt og dressing. Server straks med ekstra lime til.

Tip

Chipotle er røde, røgede jalapenos. Jeg har brugt dem i adobo (en tomatsauce), og det er noget af det bedste, jeg ved. Find dem i specialforretninger eller online, eller erstat med din favoritchilisauce.

PRØV OGSÅ: Sprøg kålsalat