Guldknap 2024

Guldknap-prisen 2024: Her er de nominerede brands

Hvert år hylder ALT for damerne stærke, danske modebrands med Guldknappen. Igen i år har vi brug for din hjælp til at afgøre, hvem Guldknappen skal gå til. Læs her, hvem de nominerede er, og stem på din favorit. Gør du det, deltager du samtidig i lodtrækningen om 3 gavekort à 2.000 kr. til Boozt.com.

I år er de nominerede til ALT for damernes Guldknap-pris Proem Parades, Mr. Larkin og SalonSalon.

Du afgiver din stemme længere nede i artiklen.

Hvorfor er de nomineret?

Proem Parades

Proem Parades er nomineret for deres underspillede og klassiske designs, som skabes med omtanke for miljøet. De arbejder med overskudsmaterialer, sætter det gode håndarbejde i fokus, og nogle styles er kun mulige at bestille som pre-order. Proem Parades designer tøj, som man aldrig bliver træt af at have i sin garderobe.

Mr. Larkin. Foto: PR.

Mr. Larkin

Mr. Larkin er nomineret for deres smukke og feminine designs, som bliver lavet i begrænsede mængder, med fokus på at mindske miljøpåvirkningen og med lang levetid for øje. Udtrykket er legende, farverne er forfriskende, og Mr. Larkins silhuetter klæder alle kroppe.

SalonSalon. Foto: PR.

SalonSalon

SalonSalon er nomineret for deres enkle, tidløse og ”langsomme” tilgang til mode. De arbejder med deadstockmetervarer, som de omhyggeligt udvælger, og deraf skaber de hverdagsfavoritter i begrænset antal og på bestilling. SalonSalons designs er vaskeægte garderobeklassikere – og ventetiden værd.

proem parades.jpg
Proem Parades. Foto: PR.

Stem og vind en lækker præmie

Vil du være med til at afgøre, hvem Guldknappen skal gå til, skal du udfylde nedenstående felter med navn og mailadresse. Med din stemme er du ikke alene med til at afgøre, hvilket brand den ærefulde designpris skal gå til, du er også med i lodtrækningen om tre gavekort á 2.000 kr. til Boozt.com.

For at deltage skal du 1) afgive din stemme, inden den 31. juli klokken 12.00 og 2) udfylde felterne med navn og mailadresse.

Pst! Kom med til showet

Vi gentager successen igen i år og gør Guldknap-showet til en kæmpefest – og du er naturligvis inviteret med.

I år finder prisoverrækkelsen sted lørdag den 5. oktober og bliver endnu engang markeret ved en festlig begivenhed i Den Kongelige Operas smukke foyer i København.

Her kan du – udover at se prisoverrækkelsen af Guldknapprisen til årets danske designer blandt de tre nominerede brands – opleve kendte kvinder på catwalken i det store Guldknap-modeshow, se hvem der vinder årets Søstersindpris og lytte til skøn livemusik og spændende talks om trends og tendenser. Dagen slutter med goodiebags til alle.

Læs mere om eventet og tilmeld dig her.

Årets Guldknap

ALT for damernes Guldknap er designet af Charlotte Lynggaard i 18 karat rødguld med brillanter. Mønsteret på knappen er inspireret af en antik blonde, som Charlotte har fundet på et loppemarked i Paris.

Hvad er ALT for damernes Guldknap?

Guldknappen er ALT for damernes modepris, som hvert år hylder den danske modeindustri. Guldknap-prisen er blevet uddelt i mere end 30 år. Tidligere er mærker som Gestuz, Mads Nørgaard, Stine Goya, DAY Birger et Mikkelsen og Planet Nusa løbet med sejren. Traditionen tro, er det os, der nominerer, og jer læsere, som bestemmer, hvem den eftertragtede Guldknap-pris skal gå til.