hårtrend 2024

Hårstylisten om årets største hårtrend: Det er en ret sund tendens

Hårstylist, Amalie Holmqvist, fortæller om årets største hårtrend – og hvordan du kan få mest muligt ud af den.

Den københavnske modeuge aw24 er slut. Og mens catwalken gav et indblik i, hvad aw24-moden har at byde på, var det også her, man kunne få en fornemmelse af, hvilke hårtrends vi har i vente.

Artiklen fortsætter under videoen ...

For år tilbage gjorde den karakteristiske wet look-frisure sit comeback, og den har ikke set sig tilbage siden. For selv et par sæsoner senere var det stadig frisuren med det glatte udtryk og en god mængde produkt, som indtog catwalken. Sidste år var det så pludseligt sideskilningen, der dominerede modellernes – og siden vores – frisurer.

Det er alt sammen tendenser, som stadig hersker, fortæller hårstylist, Amalie Holmqvist, til alt.dk. Men modsat tidligere, så er der i år ikke én tendens, som stikker mere ud end andre – i hvert fald ikke hvis man tænker i de meget markante udtryk.

Ifølge Amalie Holmqvist er årets helt store hårtendens nemlig; naturlighed.

”Det er forskellighed og diversitet, der vinder frem. Der er plads til, at alle (hårstrukturer, -farver og -længder, red.) bliver omfavnet, og det tror jeg både handler om den måde, verden ser ud på i dag, men også om, at vores fokus er skiftet. Vi gør i højere grad noget ekstra ud af de fordele, vi hver især har. Og dét, synes jeg, er en ret sund tendens.

Modsat tidligere tager vi meget mere udgangspunkt i, hvordan vi hver især ser ud og fremhæver vores individuelle træk. Og derfor er der som sådan heller ikke noget, ”man ikke må” eller noget bestemt, man skal gøre. Man skal omfavne sit eget look og hvile i, at man ikke ligner alle de andre.”

Skøre hvirvler

Vi skal altså udnytte de fordele, vi er født med, og udnytte deres potentiale, frem for at modarbejde dem. Netop derfor er det også mere specifikke frisurer som etagelooket og pandehår, der vinder frem, mener Amalie Holmqvist. Og det er, fordi det er frisurer, som kan tilpasses alle ansigtsformer, hårtyper og -længder.

Men faktisk skal vi være endnu mere tro mod os selv, mener Amalie Holmqvist. I hvert fald hvis vi vil følge den herskende hårmode.

For selvom etagelooket kan tilpasses alt og alle, er det samtidig et look, der skal styles meget, fortæller Amalie Holmqvist.

”Etagerne skal oftest føntørres godt op på en rundbørste, så man får de eftertragtede sving i håret, der er så karakteristisk ved etagelooket. Men jeg ser, at mange bevæger sig væk fra det stylede look, og i stedet for går med den tekstur, håret er udstyret med fra naturens side. Så hvis man fx har en eller anden tosset hvirvel (som de fleste af os i øvrigt har, red.), så bruger man dem aktivt i sin frisure frem for at skjule den. Vi har fundet ud af, at flot hår ikke behøver være tidskrævende.”

haartrend.jpg
Fotos: Victor Jones.

Diversiteten, synes Amalie Holmqvist også, går igen i det cast af modeller, der har været under den københavnske modeuge.

”Der har været meget stor forskellighed i valget af modellers hårstruktur, -længde og -farve. Man vil gerne have et look, som man kan arbejde videre med, men uden at få dem alle sammen til at se helt ens ud, som de skulle engang.”

Velplejet hår er flot hår

Når man går efter mere naturlige og undone looks, er det ekstra vigtigt, at håret er velplejet, mener Amalie Holmqvist.

”Håret præsenterer sig bare meget pænere, når det er velplejet, og med et naturligt look er der ikke noget til at stjæle fokus, så det er virkelig vigtigt.”

Et velplejet hår starter ifølge Amalie Holmqvist med en god shampoo og conditioner, som matcher dit hår og dets behov. Vælger man den rigtige type, får man allerede her meget foræret, fortæller hun. Og har man svært ved at afgøre, hvad der passer til ens hår, er det ofte noget, en frisør kan svare på.

Med udgangspunkt i sin egen rutine, fortæller Amalie Holmqvist her, hvordan du bevarer så meget af hårets naturlige struktur som muligt:

“Selv friserer jeg mit hår på plads i den frisure, jeg gerne vil have det i, mens jeg er i badet. Så efter shampoo og conditioner friserer jeg håret på plads, så slukker jeg vandet og krammer håret med mit håndklæde. Pakker du håret ind i håndklædet i den klassiske turban, filtrer håret, og det skal friseres igen, og det går ikke, hvis du vil bevare strukturen i håret.

Bagefter kommer jeg et produkt i håret, som hjælper strukturen på vej – det kan være en leave in-creme, saltvandsspray eller lignende – og lader det lufttørre. Oftest føntørrer jeg kun hovedbunden en smule med varme, men minimalt med blæs. På den måde “ødelægger” jeg ikke det naturlige fald, jeg har i mit hår. Og den procedure, vil jeg mene, kan bruges i de flestes hår.”

Om Amalie Holmqvist

Hårstylist med 11 års erfaring fra både salon, fotoskydninger, modeuger og uddannelse. Hun var Key Hair Artist på Rolf Ekroth og Alectra Rothschild / Masculina for Monpure London under Copenhagen Fashion Week aw24.

Se mere af Amalie Holmqvists arbejde på hendes Instagram-profil