Julie Skall fra Skall Studio om sin personlige stil

Julie Skall: "De laver de mest behagelige sko"

Julie Skall, 34, står bag Skall Studio sammen med sin søster, Marie Skall. Hun går oftest efter det enkle og klassiske, og så er hun trofast fan af de klassiske Levi’s 501-jeans, som gøres personlige med et nemt trick.

Det er de rene og bæredygtige materialer, der er i centrum i designer Julies klædeskab. Julie bor med sin kæreste Kenwin og deres gravhund Shubhi i en lejlighed på Christianshavn.

Stil

– Min stil er enkel, klassisk og feminin – nogle gange lidt tilfældig og laissez-faire. Den afspejler min personlighed og fortæller små historier fra mit liv.

Julie Skall Skall Studio

Strik fra Skall Studio og støvler i vegansk læder fra Dr. Martens.

Inspiration

– Jeg er nysgerrig og åben, og derfor kan alt inspirere og fascinere mig. Ofte får jeg inspiration fra kunst og musik og er især glad for tiden omkring 1960’erne og 1970’erne, hvor der var så mange seje personligheder. Bøger og magasiner, Pinterest og Instagram er også inspirationskilder.

Julie Skall Skall Studio

Skjorter fra Skall Studio og vintageclutch.

Favoritdesigner

– Det må være min søster Marie Skall. Hun har en utrolig fin æstetisk sans, og jeg elsker hendes enkle og sofistikerede designs. Hun mestrer ”den hvide skjorte” til perfektion. En anden favorit er Stella McCartney – hun inspirerer både min søster og mig i vores arbejde som et bæredygtigt og dyrevenligt modebrand.

Julie Skall Skall Studio

Julie i skjorte fra Skall Studio og jeans fra Levi's.

Hverdag

– En hvid Skall Studio-skjorte i økologisk bomuld, et par mørke jeans eller en nederdel, evt. en strik og flade sko. Det lyder simpelt, men for mig er det en uniform, som kan varieres på mange måder og samtidig er behagelig i en travl hverdag.

Julie Skall Skall Studio

"Jeg har en gammel Burberry-frakke, som jeg fik af min faster for 15 år siden. Hun havde fundet den i en genbrugsbutik i Nordjylland og betalt 100 kr. for den. På det tidspunkt havde den allerede nogle år på bagen, men den holder for evigt, både i kvalitet og design. Jeg bliver aldrig træt af den." Frakker fra Burberry og Ivan Grundahl.

Til de kolde dage

– En strik med en lang skjorte under, stumpede jeans, fine strømper og støvler. Og en god lang uldfrakke – jeg elsker lange uldfrakker og finder dem altid i secondhand-butikker.

Julie Skall Skall Studio

"Til fest vil jeg oftest tage en sort kjole, stiletter og et par fine øreringe på." Kjoler fra Saint Laurent, Balenciaga og Diane von Furstenberg.

Mest og flest

– Skjorter i bomuld og hør. Der findes ikke noget bedre end en ren og crispy hvid skjorte, og mulighederne er uendelige. Jeg bliver aldrig træt af skjorter og skjortekjoler, og det er også blevet Skall Studios kendetegn. Vi kan blive ved med at ”genopfinde” nye skjortesilhuetter og detaljer.

Julie Skall Skall Studio

Gamle Levi's 501-jeans køber Julie igen og igen. Hun har dem i mange nuancer og i forskellige størrelser alt efter, om de skal sidde løst eller mere til. Hat fra Borsalino.

Jeans

– Jeg har efterhånden en god samling af gamle Levis 501’er. Jeg køber dem i genbrugsbutikker og klipper bunden af, så de stumper. En anden favorit er Acne, især Pop- og Row-modellerne passer godt til mig.

Julie Skall Skall Studio

Sorte sko fra Stella McCartney og sneakers fra Good Guys.

Sko

– Til hverdag bruger jeg sko fra franske Good Guys. De laver de mest behagelige sko i vegansk skind. Til fest bruger hopper jeg oftest i sko fra Stella McCartney, som også udelukkende laver veganske sko.

Julie Skall Skall Studio

Smykkerne er enten vintage eller fra Indien, mens spænderne er fra Kanel.

Smykker

– Jeg bruger få smykker og går med de samme hver dag, bl.a. en guldarmring, som jeg har arvet fra min farmor. Til fest kan jeg godt lide nogle lidt store eller pyntede øreringe, som jeg finder i vintagebutikker.

Julie Skall Skall Studio

Martha-strik fra Skall Studio, som er lavet i Danmark og opkaldt efter McCartney-familiens hund, Martha, jeans fra Levi's og sko fra Stella McCartney.

Shopping

– Jeg forsøger at planlægge mine køb og shopper kun, når jeg mangler noget. Dog har jeg svært ved at holde mig tilbage, hvis jeg finder et smukt vintageitem. Så kommer impulsshopperen frem i mig, for der er jo kun den ene, og derfor må jeg slå til.

Julie Skall Skall Studio

Tørklæder købt i Indien og kjoler fra Good Earth.

Butikker

– Jeg elsker Décor Vintage og Nué-butikkerne i København. Når jeg besøger min hjemby Frederikshavn, skal jeg altid forbi antikbutikken Skidt & Kanel – en skøn butik med mange fine ting, hvor jeg køber vintagenattøj eller gamle herreskjorter, som vi bruger til inspiration til vores kollektioner.

Julie Skall Skall Studio

"Stella McCartney laver de flotteste tasker i vegansk skind. Jeg er også glad for indkøbsnet i naturlige materialer, som vi selv laver, små stoftasker eller vintage-clutches." Sort favorittaske fra Stella McCartney og net fra Skall Studio. Den lille taske er vintage.

En rejse værd

– Vores tøj bliver produceret i Indien, og vi elsker at rejse der til for at besøge vores leverandører. Det er samtidig også fantastisk at shoppe i Indien. Her køber jeg smukke tørklæder, sølvsmykker, lange tunikaer og små tasker.

Julie Skall Skall Studio

Julie med hunden Shubhi i vintagefrakke, kjole fra Skall Studio, jeans fra Levi's og sko fra Good Guys.

Bedste køb

– Min Stella McCartney-taske. Jeg sætter pris på at have én god taske, og jeg elsker Stella McCartneys tasker, fordi de forener æstetisk, etik og høj kvalitet og er skabt uden brug af skind.

God stil

– Lyt til dig selv, og tag det tøj på, som du har lyst til og har det godt i. God stil kommer ikke af tøj, men af hvordan du har det i det.