Sara Jurado Fernandez

En piercer fortæller: Dét må være min piercingregel nummer ét!

Det startede med en nål, en lighter og et bæger med isterninger på Burger Kings toilet, da hun var 10. Siden har Sara Jurado Fernandez nålet hud på en hel del mennesker, bl.a. en kvinde på 85, der drømte om den piercing, de fleste ikke tør at få. Piercerens vigtigste råd? Det får du her.

Hvordan begyndte du at pierce?

“Som 18-årig var jeg lost. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle stille op med mit liv, og der var ikke noget, der motiverede mig. Jeg mødte nogle typer fra tatoveringsverdenen, som også introducerede mig for piercing. Siden da har jeg været fascineret af piercingarven og -kulturen og har mødt nogle vidunderlige mennesker. Som mange piercere siger: “Piercing reddede mit liv.” Jeg elsker mødet med mine kunder. Mange bruger piercing som selvhealing og den store tillid, kunderne viser mig, gør, at jeg tager mig godt af hver eneste én.”

Hvornår lavede du din første piercing?

“Jeg må have været 10 år. Jeg var med nogle venner på Burger King, og vi bestilte et bæger med isterninger, som vi tog med ud på toilettet. I lommen havde jeg en nål fra min mors sykit og en lighter. Jeg brændte nålen, mens min veninde holdt en isterning bag sit øre, og så piercede jeg hendes øreflip. Jeg husker, hvordan det var sejt at få nålen gennem huden, og at det var et mareridt at få øreringen igennem. Don’t try this at home.”

Piercer Maria Black

Hvad bør man overveje, før man får en piercing?

“Din livsstil. En piercing har brug for tid til at hele. En sund kost og et godt mentalt helbred hjælper også en del. Det er vigtigt at være tålmodig, da de fleste piercinger tager seks til 12 måneder om at hele.”

Hvad er god piercingstil? Og dårlig?

“Der er ikke god og dårlig stil. Vi har alle vores præferencer, og alt er tilladt. Men de fleste piercere er enige om, at det er god stil at vælge et smykke i god kvalitet. Det kan være ren titanium eller 14 eller 18 karat guld.”

Hvem er den mest mindeværdige, du har piercet?

“En 85-årig kvinde kom for at få lavet en Daith-piercing (piercing i den inderste bruskfold i øret, red.), som rigtig mange frygter at få lavet. Som altid med mine kunder sikrede jeg mig, at hun havde det godt. Lige før jeg piercede hende, sagde hun: “Hør her, min ven, jeg har været igennem en hel del i mit liv, det er ikke en piercing, der kommer til at tage livet af mig.” Hun blinkede ikke engang, da jeg piercede hende. Til sidst sagde hun tak, gav mig et knus og forlod mig med et smil, jeg aldrig vil glemme.”

Piercer Maria Black

Hvad er din piercingregel nummer ét?

“Rør ikke ved din piercing!”

Hvordan skal man behandle sin piercing?

“Rens den to gange om dagen med en saltopløsning købt til formålet – lav den ikke selv. Sørg for, at hullet er tørt, da det er et sår, og det vil tage længere tid om at hele, hvis det konstant er vådt. Sov på den modsatte side af piercingen, hvis det er en ørepiercing. Gå til check hos din piercer, og skift ikke smykket før tid.”

Hvordan ved man, at det er en god idé at få en piercing – og at man ikke fortryder det?

Om Sara Jurado Fernandez, 26 år

  • Piercer hos Maria Black i København.
  • Voksede op i Madrid og flyttede som 22-årig til London, hvor hun arbejdede for Maria Black i stormagasinet Selfridges.
  • Hun besøgte Danmark ad flere omgange, hvor hun lavede pop up-piercing-studioer med Maria Black, og blev forelsket i landet.
  • I 2020 flyttede Sara Jurado Fernandez til Aarhus, hvor hun arbejdede for Maria Black.
  • Siden kom hun til København, hvor hun nu er en del af Maria Black-teamet.
  • “Jeg tror ikke, at jeg flytter igen, i hvert fald ikke i mange år. Jeg er vild med byen og menneskerne, og jeg elsker mit arbejde.”

“Som mennesker skifter vi hele tiden mening, så du kan ikke vide dig sikker på, om du vil fortryde det eller ej. I stedet bør du tænke på, hvad der gør dig glad nu – og gå med det. Livet er for kort til ikke at gøre det, vi har lyst til.”