signe søndergaard

Signe Søndergaard sværger til et særligt produkt, der har reddet hendes hår efter to fødsler

For Signe Søndergaard er den bedste hudpleje den, som kommer fra sund mad og bevægelse. Hun sværger til et særligt produkt, der reddede hendes hår efter to fødsler, og hun sørger altid for, at hendes makeuprutine ikke kræver mere end to minutter.

Min morgenrutine består altid af… at starte dagen med en kop grøn te, mens jeg forbereder morgenmad og smører madpakker til min familie. Jeg sørger for at få motioneret hver dag, afhængigt af hvordan min arbejdsdag ser ud. Enten går jeg en lang morgentur, løber en tur, tager til reformer eller laver yoga. Det er den bedste måde for mig at starte dagen på.

At pleje min hud betyder meget for mig… som tidligere frisør har jeg altid haft stor viden om hud og hår, og det er lidt af en arbejdsskade. Med min nye profession inden for ernæring og sundhed ved jeg, hvor stor betydning kost og motion har for min hud, og at det er begrænset, hvad skønhedsprodukter kan gøre. Derfor sørger jeg for at bevæge mig dagligt og spise en masse omega-3 (GLA), A-vitamin, E-vitamin, C-vitamin, zink og collagen hver dag.

Min makeuprutine er… meget enkel, og den må ikke tage mere end to minutter. Jeg bruger lidt pudder og lidt på kinderne og en god mascara. Jeg lægger makeup, når jeg skal i klinikken eller lave workshops, men ellers kan jeg mærke, at min hud har det bedst uden makeup.

4.jpg
Jeg kan slet ikke undvære Olaplex’ hårprodukter. Bond Maintenance Duo, Olaplex, 1.175 kr.

Jeg plejer mit hår med… produkter fra Olaplex. Efter jeg fik to børn inden for kort tid, mistede jeg en masse hår, og efter jeg startede med Olaplex, er det som om, jeg har fået mit naturlige hår tilbage igen. Jeg fokuserer også på at få en masse B-vitaminer gennem grøntsager, bælgfrugter, kylling og æg, som også har stor betydning for mit hår.

1.jpg
Mit billigste produkt er krystaldeodoranter, fordi de holder i virkelig lang tid og er naturlige og uden parfume og aluminium. Deo crystal roll-on Eucalyptus, Urtekram, 55 kr.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre ville det være… at bruge mindre tid på at kigge i spejlet og være utilfreds med sig selv, og mere tid på at komme ned i kroppen og mærke, hvordan man egentlig har det. Vi kvinder har så meget at byde på, især hvis vi stopper med at bekymre os om, hvordan vi ser ud, og i stedet fokuserer på, hvor meget vi kan bidrage med i denne verden.

Den bedste duft for mig er… en nyfødt baby. Det er helt særligt og en duft, jeg aldrig glemmer.

2.jpg
Jeg vil nødigt undvære min tørbørste fra Karmameju. Den gør min hud super blød, øger blodcirkulationen og afhjælper tørhed. Body Brush Buff, Karmameju, 300 kr. Ionisk tørbørste, Karmameju, 500 kr.

Jeg lytter til denne sang, når jeg skal have smilet frem… i øjeblikket er det "Black Bird" med Beyonce. Det er en sang, som betyder meget for mig, da jeg er bevidst om, hvordan min hudfarve har påvirket mit liv, og at jeg stille og roligt mærker en forandring, der er på vej.

3.jpg
Min hverdagsfavorit er den her smoothieflaske i farven Cream Dream, Ease, 400 kr.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af… min tidligere kollega Gun-Britt, og det var kun at vaske mit hår én gang om ugen, hvilket gør, at mit hår er naturligt nemt at sætte, og jeg ikke behøver at bruge så meget tid på det.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… at bruge mindre tid med negative tanker foran spejlet. I dag vælger jeg aktivt at undgå de negative tanker og fokusere på det, jeg er tilfreds med – det har en stor positiv effekt for mit velvære.

5.jpg
Jeg elsker at drikke grøn te og matcha fra Simply Tea. Matcha Yugen, Simply Tea, priser fra 135 kr.

Det sted, jeg er i livet netop nu… føles virkelig godt, fordi jeg har formået at forbedre min sundhed ved at håndtere mine allergier. Jeg har lært at lytte til min krop og respektere de ubalancer, der har været, ved at være konsekvent med at undgå fødevarer jeg ikke tåler, og ved at spise en kost der er lav på histaminer og antiinflammatorisk. Jeg føler mig ikke længere syg hver dag samtidig med, at jeg kan bruge den viden til at hjælpe andre mennesker.

6.jpg
Det her Instagram-billede er smukt for mig, fordi det fanger en af de mest mindeværdige fejringer af mig selv. Jeg har aldrig været særlig god til at fejre mig selv, men da jeg fyldte 40 år, besluttede jeg, at det var på tide. Jeg inviterede mine nærmeste venner og familie til et fødselsdagsretreat på Samsø og gav dem en weekend fyldt med inspiration og yoga, præcis som de retreats jeg selv afholder. Vi fejrede ikke kun min fødselsdag, men også venskabet og livet.

Nutidens skønhedsideal er… i mine øjne dem, som tør stå ved, hvordan de ser ud, og som ikke vælger at skjule sig bag botox og filler.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg er i harmoni med mig selv, både fysisk og mentalt. Når jeg har taget mig tid til at pleje min krop og mit sind, kan jeg mærke, at jeg stråler indefra.

Signe Søndergaard

Selvstændig ernæringsog sundhedsrådgiver og tilbyder 1:1-konsultationer, madlavningsworkshops, sundheds- og yogaretreats og virksomhedsforløb.

Hun er 41 år, gift og mor til en dreng på 11 år og en pige på 9 år.