styrkeøvelser til mave

4 øvelser med håndvægte, der giver sixpack

Fire øvelser til din sixpack … og har du ingen håndvægte, kan du altid bruge et par fyldte vandflasker eller noget andet tungt i stedet, så der er ingen undskyldning for ikke at tage lidt ekstra vægt på i disse øvelser.

DYNAMIC CRUNCHES

TRÆNER: Mave. 

SÅDAN GØR DU: Læg dig på ryggen med en håndvægt i hænderne. Træk knæene ind over dig selv, og stræk armene ind over dine skinneben som vist på billedet. Stræk herefter ben og arme ud over gulvet, imens du holder lænden i gulvet. Kør tilbage til din udgangsposition, og gentag. 

OBS! Har du en svag lænd og svært ved at holde spændingen i maven, så kør benene op imod loftet, det gør øvelsen lettere.

4 x 10 gentagelser

SITUPS MED VÆGTE

TRÆNER: Mave og ryg. 

SÅDAN GØR DU: Læg dig på ryggen med en håndvægt i hver hånd og armene strakt lige op imod loftet. Lav en situp, imens du holder armene strakt imod loftet under hele bevægelsen som vist på billedet. Kør tilbage til din udgangsposition ved at rulle langsomt ned over ryggen. Gentag herefter øvelsen.

4x15 gentagelser

SITUPS MED SLAG

TRÆNER: Skrå mave.

SÅDAN GØR DU: Læg dig på ryggen med en håndvægt i hver hånd. Lav en situp og et slag til hver side. Husk at holde ryggen ret, hælene i gulvet, og stræk armene helt. Kør tilbage til din udgangsposition, og gentag.

4x30 slag

CITRONMÅNE

TRÆNER: Core og talje.

SÅDAN GØR DU: Tag udgangspunkt i en plankeposition på albuerne. Spænd godt op i maven, hold skuldrene fremme over albuerne, og rotér herefter hoften fra side til side, så du tegner en ‘citronmåne’ med numsen.

4x20 gentagelser

LÆS OGSÅ: 4 øvelser til faste balder med ankelvægte