Når blodsukkeret stiger, vil der opstå symptomer, som skyldes den høje mængde sukker i blodet. Disse symptomer kan være:
1. Udtalt tørst
Et typisk tegn på diabetes. Da diabetes udtørrer kroppen, vil du opleve konstant tørst, ligesom du vil have svært ved at slukke tørsten.
2. Hyppig vandladning
Både tørsten men også den øgede tissetrang skyldes, at det høje sukkerindhold i blodet trækker væske ud af cellerne og skyller det ud med urinen.
3. Kløe
Særligt i skridtet eller ”fugtige” steder på kroppen, fx i armhulerne, mellem tæerne eller under brysterne. Skyldes at overskydende sukker fra blodet aflejres ved urinrøret, når du tisser eller på huden, når du sveder. Svamp og bakterier har således gode betingelser for at formere sig.
4 .Kvalme og hovedpine
Når man har diabetes, dannes der syrerester i form af acetone i kroppen. Da kroppen kun kan udskille syren gennem udånding eller opkast, opstår der nemt kvalme og hovedpine.
5. Træthed
Når blodsukkeret stiger, kommer der ikke den fornødne energi ud til musklerne og resten af kroppen, og det er med til at dræne kroppen for ressourcer. Så selvom du spiser og drikker, får du ikke noget ud af det, hvilket er med til at du føler dig træt og uoplagt.
6. Føleforstyrrelser
I forbindelse med diabetes kan der opstå skader på nervesystemet, der medfører nedsat følsomhed og ”sovende” fornemmelse i fødder og hænder. Føleforstyrrelserne kan også give dårlig balance, da man ikke kan mærke, når man går.
7. Synsforstyrrelser
Ved diabetes mister øjnene deres spændstighed. Det skyldes den dehydrering, der opstår i kroppen, når blodsukkeret stiger. Synsforstyrrelserne kan dog aftage eller forsvinde, så snart blodsukkerbalancen genoprettes.
8. Problemer med sår og sårheling
Diabetes giver kløe på kroppen. Pga. kløe fra huden, kommer man ofte til at klø hul, og derved opstår der nemt sår, svamp og infektioner. Samtidigt har huden svært ved at hele.