Ditte Ylva Olsen

Skuespiller Ditte Ylva Olsen havde problemer med sin fordøjelse - men så prøvede hun dette

Skuespiller Ditte Ylva Olsen har haft problemer med sin fordøjelse i mange år, og særligt i perioder, hvor hun var stresset eller nedprioriterede at spise sundt, reagerede hendes mave. Efter en tur på et yogaretreat i Indien kunne hun mærke, at der var nødt til at ske en ændring. Den kom, da hun begyndte at spise grøn grød.

Dette er et bearbejdet uddrag fra bogen ”Professorens grønne energigrød” af Oluf Borbye Pedersen og Mette Mølbak, Gyldendal.

"Jeg havde en mave, der var svulmet op, og det blev den ved med at være i flere år. Jeg prøvede alt, jeg kunne komme i tanke om. Det var helt tydeligt, at der var noget galt i mine tarme, og jeg begyndte også at få huller i tænderne."

I sin jagt fik Ditte Ylva Olsen øjnene op for teorien om mikrobiomet, selvom det var mindre kendt dengang for ti år siden. Hun købte blandt andet bogen ”Tarme i topform”, som Oluf Borbye Pedersen var med til at skrive.

"Det var her, jeg fandt opskriften på den grønne grød, som jeg har lavet nærmest hver dag siden 2017. Det var virkelig en gamechanger, for siden har jeg ikke haft problemer med mine tarme."

Selv når hun turnerer og mærker, hvordan hendes mave reagerer på den ofte hurtige og nemme mad fra tankstationer, er det fantastisk for hende at mærke, at hun hurtigt kan gøre en forskel.

"Det gør mig tryg, at jeg ved, at den grønne grød kan gøre mig fit for fight. Jeg har fundet ud af, at hacket for mig ikke nødvendigvis er at stoppe med at spise usunde ting, men at blive ved med at spise sunde ting. Hvis jeg har holdt pause med den grønne grød og begynder igen, så går der en uge, og så er fordøjelsen igen god. Jeg er ikke længere træt, og jeg stopper med at have lyst til sodavand og chokolade. De gode bakterier får overtaget, og de onde bakterier, der sidder og skriger på sukker, bliver fortrængt. Så for mig er det en ret fysisk oplevelse."

Og forskellen kan hun mærke, allerede inden den grønne grød rammer maven.

"Når jeg putter det ind i munden, synes jeg næsten, at jeg kan mærke, hvordan min krop gerne vil have det, og hvordan cellerne suger det til sig. I starten gav det mig også god samvittighed, fordi jeg gjorde noget sundt. Nu gør jeg det bare, fordi jeg godt kan lide det, og så er det rart ikke at have en oppustet mave. Det er jo en kæmpe ting, hvis man først har haft problemer med det."

Professorens grønne energigrød

Grøn grød kopier bog.jpg

I denne nye bog får du et indblik i dit mikrobiom, og hvordan det påvirker din sundhed.

Du lærer, hvordan du kan give bakterierne i dine tarme den rigtige næring, så de kan beskytte dit helbred. Derudover får du 16 opskrifter på energigrød, så du kan komme i gang med en mere grøn, energifyldt hverdag.

Bogen er lavet i et samarbejde mellem professor Oluf Borbye Pedersen og journalist Mette Mølbak.

”Professorens grønne energigrød”, Oluf Borby Pedersen og Mette Mølbak, Gyldendal, 176 sider, 250 kr.