Ida Krak

Da personlig træner Ida Krak gik ned med stress, gik noget for alvor op for hende

Konkurrencegymnast, balletdanser og eliteløber. For personlig træner Ida Krak har motion altid fyldt rigtigt meget. Men hvor det før i tiden handlede om at dyrke motion på topplan, har hun med alderen fået et mere balanceret forhold til sin træning og sundhed.

Sundhed fylder rigtigt meget i mit liv – både privat og i mit arbejde. For mig handler min sundhed ikke kun om at træne og spise sundt, men om at prioritere og sætte tid af til mig selv. Jeg elsker mit job og har altid arbejdet vildt meget, men jeg har tidligere været tilbøjelig til at glemme mig selv.

Da jeg for nogle år siden røg ind i en periode med alvorlig sygdom og flere dødsfald i familien og selv gik ned med stress, gik det for alvor op for mig, at jeg er nødt til at prioritere mig selv, hvis jeg skal være noget for andre.

Jeg besluttede simpelthen, at jeg ville være den bedste udgave af mig selv og efterleve mit mantra til mine kunder om at være ”sund på alle etager” – altså både fysisk og mentalt.

Træning har altid været en del af mit dna. Som barn og ung var jeg konkurrencegymnast, balletdanser og eliteløber, men hvor det dengang handlede om træne hårdt og meget for hele tiden at være på toppen, har jeg i dag fået et meget mere balanceret og afslappet forhold til motion.

Jeg er blevet bedre til at lytte til min krop og har med alderen jo også erfaret, at man slet ikke behøver at træne så meget for at holde sig i form.

Jeg træner stadig rigtig meget og elsker især at løbe. For mig har det at løbe altid været en måde til at lade op og lade af, men hvor jeg før i tiden var lidt af en løbe-junkie og løb mindst 50-60 km om ugen, løber jeg måske kun halvdelen i dag.

Foruden løbeturene forsøger jeg nu også at styrketræne ca. tre gange om ugen med kettlebells, kabeltræk og løse vægte, og som noget nyt er jeg begyndt at lave daglige vejrtrækningsøvelser.

At have fokus på min vejrtrækning og arbejde aktivt med den er ikke kun en forudsætning for, at jeg fortsat kan løbe, styrketræne og leve et aktivt liv uden skader. Det er simpelthen med til at give mig ro og nulstille mit nervesystem.

Jeg er på ingen måder fanatisk, selvom jeg sjældent drikker alkohol og generelt lever sundt. I det daglige spiser jeg masser af grønt og forskellige proteiner, og jeg har altid nødder og frugt med på arbejde, som jeg snacker i løbet af dagen.

Jeg elsker slik, særligt vingummi, og så spiser jeg rigtigt meget fedt i form af ost, smør og nødder – og når jeg siger meget, så mener jeg det.

Faktisk interesserer jeg mig ikke så meget for mad – jeg er nok typen, der spiser for at overleve – og det er sjældent, at jeg spiser morgenmad. Til gengæld SKAL jeg have min morgenkaffe og mindst to kopper.

Ida Krak

  • Personlig træner, kostvejleder og Z-Health-terapeut.
  • Hun har sit eget træningsunivers i Charlottenlund, hvor hun bl.a. tilbyder personlig træning, outdoor- og indoor-holdtræning samt åndedrætstræning.
  • Hun afholder desuden workshops og foredrag om kost og sundhed.
  • Hun er 53 år, gift og har to voksne døtre og et barnebarn.