Katrine Martensen-Larsens

Katrine Martensen-Larsen: "Tidligt i livet oplevede jeg nogle ret voldsomme ting"

Det er samværet med kæresten, børnene og resten af familien, der betyder mest for boligstylist Katrine Martensen-Larsens sundhed. Men tennis, padel, spinning og bridge er også med til at holde kroppen og hjernen i topform.

Tidligt i livet oplevede jeg nogle ret voldsomme ting. Da jeg var midt i tyverne, var jeg gennem en ubehagelig skilsmisse.

i 2016 mistede jeg min daværende mand og børnenes far, og i den forbindelse var der rigtigt mange ting, der ændrede sig for mig – ikke mindst mine prioriteter og mit forhold til sundhed.

I perioden efter hans død handlede det først og fremmest om at finde fodfæste og få styr på mit liv igen. Mit fokus var udelukkende på at genfinde en indre ro og balance, så jeg ikke brød sammen, men kunne være der for mine børn og skabe nogle trygge rammer for dem. Så om jeg lige vejede det ene eller det andet, smurte mig med de rigtige cremer eller dyrkede yoga var fuldstændig ligegyldigt.

mig er sundhed en meget mental ting. At føle ro og være i balance med mig selv er noget af det allervigtigste og en forudsætning for, at jeg trives og har energi til at passe mit job og være der for mine nærmeste. At der er styr på hjemmet er også helt afgørende, men forholdet til min familie betyder alt, og det kan for alvor bringe mig ud af fatning, hvis jeg ikke har det godt i mine nære relationer.

At tilbringe tid med min kæreste og vores børn eller være samlet med familien og gode venner i sommerhuset, hvor vi hygger, griner, drikker kaffe, spiller kort og spiser middage giver mig den største livsglæde – det er sundhed for mig.

Jeg har altid dyrket meget sport, særligt alle mulige former for ketchersport, og når tiden tillader det, spiller jeg padel og tennis eller spinner. Det sidste års tid har jeg desuden for alvor kastet mig over bridge. Jeg træner nok tre-fire timer om dagen, og sammen med min bridgemakker arbejder jeg benhårdt på at komme på mix-landsholdet.

Udover det sociale aspekt så giver bridge mig en utrolig ro. Når jeg får kortene i hånden,  kan jeg simpelthen ikke tænke på andet end, hvordan jeg spiller de her kort bedst muligt. Jeg glemmer alt omkring mig og er fuldt til stede i nuet – det er nærmest meditativt. Og udover at det giver mig et afbræk i hverdagen, så er det den vildeste hjernegymnastik.

Jeg har ingen sunde rutiner eller ritualer, men kan godt lide at starte dagen med en portion græsk yoghurt med vindruer og mandler, og bagefter går jeg en tur med hunden. Jeg elsker havet og bader, så snart jeg har mulighed for det. I øjeblikket bor vi på Frederiksberg, men jeg ville rigtig gerne flytte tættere på vandet, så jeg kunne starte morgenen med et dyp i havet hver dag året rundt.

Katrine Martensen-Larsen

  • Er boligstylist og forfatter til flere bøger om boligindretning.
  • Foruden at drive sit eget indretningsfirma, KML Design, har hun også medvirket i flere tv-programmer.
  • Hun er 56 år, danner par med Henrik Falk, og sammen har de fire sammenbragte børn på hhv. 22, 20, 12 og 10 år.
  • Er lige nu aktuel i programmet ”Boligstylisterne”.